Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Nakon što je Klinički centar Vojvodine obavestio tužilaštvo i policiju da je naša novinarka Ana Lalić iz Novog Sada svojim današnjim tekstom uznemirila javnost i naštetila ugledu te zdravstvene ustanove, policija je večeras zakucala na njena vrata.

“Policajci su mi došli na vrata, ne znam još uvek o čemu se radi. Čekamo advokata i svedoke”, kazala je Lalić.

Njen suprug je rekao da je policija sa sobom ponela i Anin laptop i mobilne telefone.

„Odveli su je. Pre toga su temeljno preturili celi naš stan, i uzeli su njen laptop i oba njena mobilna telefona. Advokat Srđan Kovačević je otišao s njima pa ćemo da vidimo šta će da se dešava“, kazao je on agenciji Beta.

Portal Nova.rs je objavio tekst pod naslovom „KC Vojvodine pred pucanjem: Bez zaštite za medicinske sestre“ u kome je Lalićeva navela da KCV-u ima problem sa “hroničnim nedostatkom osnovne opreme i potpuno haotičnim uslovima rada u vreme pandemije”.

U tekstu se navodi da zaposleni u Urgentnom centru i na intenzivnoj nezi KCV-a, uključujući i one u operacionim salama, “imaju prava na jednu zaštitnu masku dnevno”.

Citirane su i izjave medicinskog osoblja, koje tvrdi da u KCV-u vlada potpuni izostanak sprovođenja protokola i organizacije, odnosno da je na snazi “više improvizacija, nego organizacija”.

Nova.rs je pokušala da dobije komentar zvaničnika Kliničkog centra Vojvodine, kao i Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo na navode zaposlenih u KCV-u, ali niko od njih nije odgovorio na pitanja.

Reagujući na pisanje portala Nova.rs Klinički centar Vojvodine je večeras uputio saopštenje medijima u kome izražava ogorčenje zbog, kako navode, netačnog, neproverenog i zlonamernog izveštavanja o radu njihove ustanove.

„Obaveštavamo javnost da su sve iznete informacije objavljene u tekstu (na portalu Nova S) pod naslovom „KC Vojvodine pred pucanjem: Bez zaštite za medicinske sestre“ neistinite i da KCV raspolaže dovoljnom količinom potrebnih lekova, sanitetskog materijala i lične zaštitne opreme“, navodi se u saopštenju.

KC Vojvodine je je zbog uznemiravanja javnosti i rušenja ugleda o svemu ovome obavestio nadležno tužilaštvo i policiju.

Na saopštenje Kliničkog centra Vojvodine odgovorila je  naša novinarka, autorka teksta o lošim uslovima u KCV, kojoj je policija nedugo posle saopštenja KCV zakucala na vrata.

Lalićeva, koja je i članica Upravnog odbora Nezavisnog društva novinara Vojvodine, izjavila je da „ni po koju cenu“ neće odati svoje izvore za teksta na portalu Nova.rs, koji su joj anonimno govorili o lošem stanju u Kliničkom centru Vojvodine u toku pandemije zarazne bolesti kovid-19.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram