Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U protekla 24 časa u Srbiji je, od posledica zaraze koronavirusom, umrla 21 osoba. Zaraženo je još 1.578 građana.

Na respiratorima se nalaze 182 osobe. Testirano je ukupno 9.040 građana.

***

Tokom jučerašnjeg dana u Srbiji je, od posledica koronavirusa, preminulo 20 osoba. Zaraženo je još 1.317 građana. Testirano je 7.730 osoba. Na respiratorima je  bilo ukupno 199 pacijenata.

***

Premijerka Ana Brnabić najavila je da će sutra u Srbiji početi „masovna“ vakcinacija građana protiv koronavirusa. Ona je navela da će od sutra biti vakcinisani prosvetni radnici, pripadnici vojske i policije, kao i novinari.

***

Imunolog Srđa Janković izjavio je da za sada nema opuštanja mera, jer je trenutna epidemiloška situacija samo prvi nagoveštaj da situacija ide na bolje.

„Nije trenutak da se priča o ublažavanju mera, važno je da i dalje poštujemo mere koje su na snazi“, rekao je Janković, koji je i član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa.

***

Štab za vanredne situacije u Šapcu je saopštio da je poslednja 24 sata u kovid bolnici u tom gradu preminulo šest pacijenata, a među njima je troje iz Gerontološkog centra. U šabačkoj bolnici trenutno se leči 147 kovid pacijenata, a od tog broja 19 je iz Gerontološkog centra.

***

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je danas počelo sa radom 17 kol centara u svim gradskim opštinama, a njima mogu da se jave stariji sugrađani zbog pomoći oko vakcinacije protiv koronavirusa. Vesić je najavio da na telefone kol centara najstariji sugrađani mogu da se jave kako bi se obavestili o procesu vakcinacije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare