Foto: TANJUG/ JAROSLAV PAP/ bs

Novi Sad je bio među prvim gradovima u Srbiji u kom je od 4. maja pušten javni prevoz, ali mnogim građanima i dalje nisu najjasnije nove mere koje važe u prevozu putnika u doba epidemije.

Građane je zbunila najava iz ovog preduzeća da će autobusi primati svega određen broj putnika, kao i ko će imati prioritet da koristi javni prevoz.

„JGSP ‘Novi Sad’ ne radi selekciju putnika u autobusima. Preduzeće je organizovalo prevoz po principu do 50 odsto popunjenosti kapaciteta vozila, kako bi se ispoštovala propisana distanca između putnika. Procenu o broju putnika obavljaju vozač i redar koji stoji na prvim vratima. U skladu sa Instrukcijama Vlade Srbije u autobuse mogu da uđu isključivo putnici sa maskom i rukavicama“, rečeno je za naš portal u ovom javnom preduzeću.

Oni takođe napominju da su spremni da ubace i dodatna vozila, ukoliko za to bude potrebe.

„Autobuski prevoz je organizovan tako da svi putnici mogu da budu prevezeni do policijskog časa. Poslednji polazak je u 17 časova, što je dovoljno, s obzirom na organizaciju linija u Novom Sadu, da se stigne do bilo kog odredišta“, kažu iz ovog preduzeća.

Dodaju i da se stalno prati situacija na terenu, pa ukoliko na stajalištima za neku određenu liniju čeka veći broj putnika, u saobraćaj se na toj liniji uključuje dodatni autobus.

Iz JGSP „Novi Sad“ dodaju i  da jedini građani kojima će biti zabranjeno da koriste javni prevoz jesu oni putnici koji se ne pridržavaju obavezne mere zaštite i nemaju masku i rukavice.

Uprkos proređenim linijama i ograničenom voznom redu, novosadski GSP ipak nije umanjio cenu autobuske karte.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar