Foto: TANJUG/ JAROSLAV PAP/ bs

Javno gradsko saobraćajno preduzeće "Novi Sad" najavilo je da uvodi novu uslugu plaćanja prevoza putem E-novčanika - nepersonalizovane kartice kojom se vožnja plaća jednostavnim čekiranjem, na validatoru, u autobusu.

Ta usluga će biti u okviru „NSmart“ sistema, E-novčanik mogu da koriste stariji od 10 godina, a za njegovu kupovinu nije potrebno priložiti niti prikazati lični dokument, saopšteno je danas.

U saopštenju piše da će se E-novčanik prodavati od 22. januara po promotivnoj ceni od 375 dinara.

„Prvih 3.000 korisnika usluga, koji od 15. januara sakupe pet pojedinačnih karata za prevoz, moći će da ih besplatno zamene za E-novčanik od 22. januara do 4. februara na prodajnim mestima preduzeća i na 23 kioska ‘Maxim box’ na gradskim stajalištima“, poručio je gradski prevoznik.

PROČITAJTE JOŠ:

Na istim mestima putnik ima mogućnost da E-novčanik dopuni, preko Nsmart portala i mobilne aplikacije Nsmart.

Minimalni iznos sredstava koji može da se uplati je 200 dinara, a maksimalni 10.000 dinara.

Stanje na E-novčaniku može da se proveri prilikom čekiranja (ispis na validatoru), na prodajnim mestima i putem korisničkog naloga na Nsmart aplikaciji.

Ističe se i da od 5. februara cena pojedinačne karte kupljene E-novčanikom ostaje 65 dinara na gradskim i 110 dinara na prigradskim linijama, dok će ukoliko se kupuje kod vozača biti 100, odnosno 150 dinara.

Cene pretplatnih karata na svim linijama ostaće iste.

BONUS VIDEO: Zašto je linija 50 najozloglašenija llinija gradskog prevoza?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar