Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Sima Šarik dobio je otkaz na mesto vozača u GSP Beograd, nakon dve decenije rada, a kako je ranije naveo za portal N1, bez posla su ostali i on i još dvojica njegovih kolega koji su govorili na protestu radnika tog preduzeća ispred zgrade Predsedništva. Šarik je, gostujući u emisiji Dan uživo najavio novi protest zakazan za 23. septembar u 11 sati, takođe ispred Predsedništva.

„Mi smo na protestu ispred Predsedništva izneli probleme koje se tiču uslova rada i plata. Iskorišćavaju nas maksimalno, radimo po osam sati, šest dana u nedelji, pošto nemamo pauzu i pranje dok prođe, to je devet sati, radim 54 sata nedeljno, a po ugovoru o radu dužni smo da radimo 40 sati nedeljno“, kaže Šarik.

Kaže da je mnogo vozača iz Srbije otišlo da radi u Nemačku, a da vozačima iz Bangladeša i drugih zemalja Bliskog istoka gradske vlasti nude bolje uslove za rad.

„Mi idemo u Nemačku, mnogo kolega je otišlo, više od 1.500 vozača, kad su čuli za moj slučaj, zvali su me da idem u Nemačku … Ti vozači što dolaze ovde dobijaju bolje uslove nego mi, nude im se 650 evra, stan i hrana… Neka meni da neko toliko, ja bih bio prezadovoljan“, rekao je sagovornik N1.

Opširnije pročitajte na sajtu N1.

BONUS VIDEO: Protest radnika GSP ispred Predsedništva, Sloga – čelnici pokušali da ga spreče

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar