Foto: volonterinp/facebook

Udruženje građana "Volonteri NP" uručilo je danas humanitarnu pomoć Kliničkom centru Kragujevac kako bi pokazali da Novi Pazar nije zaboravio na ono što su građani i lekari centralne Šumadije tokom epidemije koronavirusa uradili za taj grad.

U ranim jutarnjim satima, više vozila punih voća, vode, limunada, zaštitnih skafandera, vizira, pršute, i drugih namirnica uputila su se ka Kliničkom centru u Kragujevac.

„Otišli smo tamo da odnesemo pomoć svih građana Novog Pazara ljudima u Kragujevcu, a posebno lekarima i pacijentima. Mi smo ovim gestom želeli da pokažemo da nismo zaboravili leto ove godine u kojem je naš grad stradao od posledica koronavirusa, a prvi koji su nam pomogli bili su građani i lekari iz Kragujevca“, rekao je za Nova.rs fotoreporter Sportskog žuranala i predsednik Udruženja „Volonteri NP“ Senad Župljanin.

Senad, prepun emocija koje je doneo sa puta, kaže da su građani Novog Pazara sa oduševljem prihvatili zahtev za pomoć Kragujevčanima i svi se utrkivali ko će pre da se uključi u akciju.

Foto: volonterinp/facebook

„Ovo nije moja akcija, niti mojih prijatelja iz Udruženja ‘Volonteri NP’. Ovo je akcija svih građana Pazara, neko nam je dao kombi, neko kedi… Kada smo na Kvantaškoj pijaci skupljali voće ljudi iz drugog reda tezgi su dolazili da nas bukvalno mole da dođemo do njih kako bi se i oni uključili u ovu akciji“, kaže Senad.

Dodaje da je sve ovo samo pokazatelj da je Novi Pazar grad velikog srca, da ne zaboravlja nikoga ko je ovom gradu pomogao i da neće posebno zaboraviti lekare Kragujevca koji su prvi bili na braniku Novog Pazara od virusa Covid 19.

„Mi ne zaboravljamo lekare iz Kragujevca koji su nam pomagali kada je virus vladao našim gradom, sada je ova zla bolest došla u Kragujevac i mi smo osećali potrebu da, kao volonteri, organizujemo akciju i pokažemo koliko je Novi Pazar grad velikog srca“, zaključio je Senad Župljanin.

Foto: volonterinp/facebook

„Volonteri NP“ su pre mesec dana organizovali čišćenje korita reke Trnavica u Novom Pazaru, ali i pomagali građanima Sjenice kada ih je pre par meseci zahvatila velika poplava, pa su radili na dezinfekciji stambenih objekata u ovoj sandžačkoj opštini.

Udruženje građana „Volonteri NP“, osnovano je kada je epidemija koronavirusa zahvatila našu zemlju, a tokom juna i jula kada je virus zahvatio Novi Pazar i region Sandžaka, volonteri su se organizovali kako bi prvenstveno pomogli Opštoj bolnici, unoseći boce sa kiseonikom i pomagažući obolelima od koronavirusa.

Ovi momci i devojke obukli su skafandere, ušli su u crvenu zonu novopazarske bolnice i 24 sata bili na usluzi medicinskim radnicima i pacijentima kovid centra Novi Pazar.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare