Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Gradski štab za vanredne situacije grada Novog Pazara doneo je na danas održanoj sednici naredbu kojom se zabranjuje organizovanje porodičnih veselja (svadbi, banketa, babina, krštenja, žurki i dr.) u ugostiteljskim objektima (hotelima, motelima, restoranima, kafićima).

Prema odluci Gradskog štaba, ova naredba stupiće na snagu u ponedeljak, 13. septembra, i trajaće sve do poboljšanja epidemiološke situacije na teritoriji grada Novog Pazara.

Podsećanja radi, epidemiloška situacija u ovom gradu veoma je nepovoljna, a prema poslednjim podacima, broj zaraženih iz dana u dan sve je već a za samo tri dana u ovom gradu od posledica koronavirusa preminulo je 14 pacijenata, dok se na dnevnom nivou u kovid ambulanti Opšte bolnce Novi Pazar, javi više od 380 pacijenata a na bolničkom lečenju nalazi više od 170 pacijenata.

Ono što raduje jeste i podatak da je danas za samo dva sata vakcinisano više od 100 građana, što je izuzetno ohrabrujući podatak obzirom da je procenat građana koji su želeli da se vakcinišu u prethodnim danima bio poražavajući.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar