Novi Pazar. Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Član Gradskog veća Novog Pazara Fevzija Murić izjavio je da je u tom gradu "najverovatnije dostignut maksimum" trenutnog talasa epidemije i da će u narednom periodu doći do zaravnjenja krive i pada broja inficiranih koronavirusom.

Murić je, nakon sednice Stručno-operativnog tima za borbu protiv koronavirusa, kazao da je epidemiološka situacija i dalje nestabilna i zabrinjavajuća, ali da ima blagih pokazatelja da je dostignut maksimum koji je, kako je rekao, gori nego leta prošle godine.

„Nismo uvodili nove mere, na snazi su one od prošle godine i one se moraju striktno poštovati. Molim građane da budu oprezni, a ugostitelje da poštuju mere jer dobijamo žalbe da u lokalima nema rastojanja, dezo barijera. Jedan smo od retkih gradova koji je zabranio velika okupljanja i to je dalo rezultata“, naveo je Murić.

On je kazao da je usvojen zahtev Sindikata prosvetnih radnika da se od Ministarstva prosvete zatraži da sve srednje škole u Novom Pazaru pređu na onlajn nastavu.

„Dali smo i nalog da se prikupe podaci o broju zaraženih učenika u osnovnim školama i to ne samo iz državnih zdravstvenih ustanova, već i iz privatnih laboratorija i ordinacija. Imali smo inicijativu da i učenici od 5. do 8. razreda pređu na onlajn nastavu, ali smo od toga odustali. Analiziraćemo podatke, pa ćemo, ako budu alarmantni, tražiti od ministarstva i to“, dodao je član Gradskog veća.

Murić je pozvao građane, a pogotovo mlade, studente i srednjoškolce, da se što pre vakcinišu i da time „ispoštuju nauku i medicinu“.

Na pitanje novinara o ukupnom broju vakcinisanih u Novom Pazaru i broju umrlih, a vakcinisanih, Murić je odgovorio da trenutno ne raspolaže tim podacima i da treba pitati zdravstvene ustanove. Dodao je da ne raspolaže ni podatkom o broju inficiranih trudnica.

Bonus video – Prelaz granice ka Novom Pazaru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar