koronavirus grafika
Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji je tokom poslednja 24 sata evidentirano još 2.007 slučajeva koronavirusa, a preminulo je još 25 osoba. Testirano je još 14.007 pacijenata, a na respiratoru je 171 pacijent.

Tokom jučerašnjeg dana u Srbiji je bilo evidentirano još 2.138 slučajeva koronavirusa, a preminulo je još 26 osoba. Testirana su još 13.832 pacijenta, a na respiratoru je 161 pacijent.

***

U Srbiji je od početka vakcinacije dato 3.475.673 doza vakcina. Obe doze primio je 1.461.061 građanin.

Vakcinacija protiv korone biće nastavljena tokom predstojećih praznika, eUprava će slati pozive, ali građani će na nekim mestima moći da se vakcinišu i bez ranijeg poziva, najavio je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek.

***

Revakcinacija će se obavljati i tokom praznika, ali nešto slabijim kapacitetom, rečeno je za Nova.rs u Vladi Srbije, uz napomenu da će svi građani od eUprave dobiti precizan datum i satnicu revakcinacije. Oni kojima termin za revakcinaciju bude u vreme praznika, ukoliko ne budu tu, moći će da odlože zakazani termin, ali na njih se apeluje da to ne zloupotrebljavaju.

***
Među jedanaestoro dece, koliko je trenutno smešteno na Dečijem kovid odeljenju OB Užice, iz Zlatiborskog okruga, jedno dete ima tešku kliničku sliku.

***
U Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu preminula je porodilja M.P. (27) koja je na svet donela zdravu devojčicu Milicu, uprkos tome što je ona bila zaražena korona virusom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar