Foto:Privatna arhiva

Šire područje Vranja i okoline večeras je zahvatio novi kišni talas sa većom količinom padavina koje pre svega podižu nivo reka na području opštine Bujanovac koje su pritoke Južne Morave. Na području Vlasinskog jezera pada sneg, uz pad temperature, saznaje Danas.

U porastu je i reka Pčinja i Tripušnica na teritoriji opšštine Trgovište, a ukoliko padavine nastave ovim intezitetom postoji opasnost od izlivanja lokalnih vodotokova na području ove opštine, koja je ranijih godina imala ozbiljne probleme sa polavama u kojima je i nekoliko lica izgubilo život.

U porastu je i reka Vrala, i Kalimanka kod Vladičinog Hana, kao i Binačka morava na području opštine Preševo, potvrđeno je Danasu u ovoj lokalnoj samoupravi večeras.

Za sada u ni jednoj od opština u Pčinjskom okrugu nije zabeležen slučaja izlivanja Južne Morave, kao ni lokalnih pritoka, ali su štabovi za Vanrednu situaciju u pripravnom stanju.

Poslednjih dana u Vranju je rađeno na čišćenju mreže koja prima atomosfersku vodu, a kako tvrde nadležni, „korito Gradske reke je u dobrom odvodnom stanju, mada se situacija nagleda iz časa u čas“.

BONUS VIDEO – Smiruje se situacija sa poplavama u Novom Pazaru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar