Nova, naslovna za petak 16. jul, broj 15, dnevne novine Nova, dnevni list Nova
Foto: Nova.rs

Novi broj novine "Nova" čitaocima donosi niz zanimljivih saznanja i istraživačkih tekstova. Izdvajamo samo neke od njih.

„Bez izbornih uslova sledi protest, a ne bojkot“ rekao je lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas u intervjuu za novine „Nova“. Naime, Đilas je napomenuo i to da je SSP za jedinstvenu beogradsku listu i za izlazak na izbore cele one opozicije koja je jasno rekla da sa Aleksandrom Vučićem ne bi bila nikad u vlasti.

U tekstu pod naslovom „Anini propali ministri ostali na državnim jaslama“ pročitajte kako brojni ministri iz prve vlade Ane Brnabić nisu dobili poverenje u drugom mandatu koji teče od jeseni 2020, ali nisu izgubili unosna nameštenja. Upravo suprotno…

U Srbiji „Cene stalno idu gore, dok inflacija ne mrda“, jer je polovina proizvoda koji značajno utiču na inflaciju poskupelo za dvocifren postotak, upozorava ekonomista Goran Radosavljević i ocenjuje da mu zbog toga zvanična statistika, po kojoj je inflacija od početka godine između 2 i 3, liči na manipulaciju.

„Mladi se ne vakcinišu zbog straha i zabluda“ zaključak je velikog istraživanja Filozofskog fakulteta u saradnji sa agencijom IPSOS. Na sreću, odlučnih protivnika vakcinacije, onih koji se neće
vakcinisati ni pod kojim uslovima, ima relativno malo.

U novom broju novina „Nova“ pročitajte i sve o tome da je „Belivuk saslušan zbog ubistva još dvojice navijača“. Inače, informacija o proširenju istrage stigla je petnaestak dana pre zakonskog roka za podizanje optužnice, odnosno puštanja Belivuka na slobodu ukoliko ne bude bilo dovoljno dokaza za optužnicu.

Ukoliko ne uspete da na kioscima pronađete primerak novina „Nova“, imate neki predlog ili komentar pišite nam na – [email protected].

Čitamo se…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare