Novi broj lista „Nova“ danas na kioscima

Društvo 12. jul. 202122:43 > 13. jul. 2021 07:13
Podeli:
Foto: Nova.rs

Novi broj novina "Nova" donosi niz zanimljivih tekstova. Mi za vas izdvajamo pet interesantnih priča.

Na naslovnoj strani možete pročitati intervju sa profesorkom Ekonomskog fakulteta i članicom Skupštine slobodne Srbije Danicom Popović „Vučić nas vodi kao da smo zoološki vrt“ u kome bez dlake na jeziku govori i o tome kome će povećanje minimalca najviše značiti, zašto joj nije dozvoljena žalba na odluku o „plagijatu“ i ko vodi srpsku opoziciju.

„Crvene linije su slobodni mediji i izborni uslovi“  – to je minimum zahteva opozicije za izlazak na izbore  2022. List „Nova“ saznaje da je Radiotelevizija Srbije učesnicima dijaloga najavila uvođenje novog bloka u „Jutarnjem programu” i „Dnevniku u 12”, dok promene u najgledanijem „Dnevniku 2” ne pominju.

Velikan glumišta, muzičar, pesnik Rade Šerbedžija boravio je ovih dana u Beogradu. I to radno. Uoči koncerta “Ne okreći se sine” u Botaničkoj bašti “Jevremovac”, stigao je i da prošeta
centrom Beograda i “jednom od najlepših ulica“, kako je nazvao Knez-Mihailovu, otvorivši usput i knjižaru “dobrog naslova” – “Kosmos“. U intervuu za list „Nova“ poručuje „Važno je da ima knjiga koje nisu po volji vlasti“.

Lipa, kopriva, ambrozija, trave, sve to buja u ovo doba godine, a za one koji se pate sa neumornom kijavicom, suznim naduvenim očima, kao i grebanjem u grlu preporučujemo tekst „Kako se spasiti dosadne alergije“.  

Ljubitelji „belog sporta“ u tekstu „Novi teniski poredak“ mogu da pročitaju kako je Novak Đoković od golobradog dečaka koji je 2008. osvojio svoj prvi grend slem, 13 godina kasnije postao šampion kakvog verovatno više nikada nećemo videti na teniskim terenima. Podigao je trofej Vimbldona šesti put i osvojio 20. grend slem trofej za istoriju.

Ukoliko ne uspete da na kioscima pronađete primerak novina „Nova“, imate neki predlog ili komentar pišite nam na – [email protected]

BONUS VIDEO: Koncert Radeta Šerbedžije „Ne okreći se, sine“

 

Komentari

Vaš komentar