U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano još 1.523 osobe zaražene koronavirusom, a umrlo je 19 osoba.

Testirano je 8.779 građana, a na respiratorima je 176 pacijenata.

***

Tokom jučerašnjeg dana u Srbiji je evidentirano još 1.318 građana zaraženih koronavirusom, a preminulo je 18 pacijenata. Juče je testirano 7.549 osoba, a na respiratorima je 178 pacijenata.

***

Epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da prvi slučaj britanskog soja koronavirusa u Srbiji nije juče zabeležen, već 31. decembra.

„Taj slučaj je od 31. decembra, tada je uzorkovan. To je prvi događaj kad se konstatuje da je neko sa tegobama, pa onda utvrdimo daljim istraživanjima mikrobiologa da se radi o novm virusu koji se razlikuje od prethodnog virusa“, rekao je on.

***

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da će od sutra biti obezbedjen rad u dve smene za vakcinaciju na Beogradskom sajmu, i da se planira da dnevno protiv koronavirusa bude vakcinisano po 10.000 ljudi.

Đerlek je izjavio da će na vakciniciji na Beogradskom sajmu raditi 58 medicinskih sestara. Masovna vakcinacija građana protiv korona virusa počela je na Beogradskom sajmu 19. januara, na 18 vakcinalnih punktova u hali 11, dok je za danas najavljeno otvaranje i hale 3 za vakcinisanje građana.

***

Epidemilog prof. dr Zoran Radovanović objasnio je na koji način je utvrđeno da je prva žrtva koronavirusa na teritoriji Evrope zapravo registrovana u Srbiji.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare