Foto: Nova.rs

Svi koji ulaze na teritoriju Kosova moraće od 3. januara da imaju dokaz da su primili dve doze vakcine.

To je predviđeno novim merama protiv korona virusa, koje je u utorak usvojila kosovska vlada, prenose prištinski mediji. Do 3. januara na Kosovo će moći da uđu osobe koje imaju dokaz da su primile dve doze vakcine ili imaju bar jednu dozu vakcine i negativan PCR test, koji nije stariji od 48 časova ili jednu dozu vakcine i dokaz da su preležali koronavirus.

Nove mere predviđaju i da sve osobe koje koriste javni prevoz moraju da poseduju sertifikat o potpunoj vakcinaciji protiv koronavirusa. Javni prevoz mogu da koriste i putnici koji su primili samo prvu dozu vakcine, ali pod uslovom da imaju i negativan PCR test.

„Čak i oni koji imaju dokaze da su preležali koronavirus moraju da buidu vakcinisani barem jednom dozom da bi putovali gradskim autobusom“, navode iz kosovske vlade.

Taksijem mogu da putuju samo dva putnika.

Jedna od glavnih mera koja ostaje na snazi je ograničenje saobraćaja od ponoći do 5.00 časova, dok će ugostiteljski objekti raditi do 23 sata. Predviđeno je i da se muzika u lokalima gasi u 21.30.

Mere su uvedene, kako je i najavljeno prošle nedelje – zbog opasnosti od pojave, odnosno širenja novog omikron soja korone.

Bonus video – Raste broj obolelih od kancera tokom korone

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar