U novinama "Nova" u četvrtak pročitajte šta poručuju iz vrha vlasti uoči najavljenih protesta i blokada puteva u subotu u tekstu "Vučić i Vulin započeli lov na demonstrante".

Socijalini psiholog Dragan Popadić za „Novu“ objašnjava „da su otvoreno zastrašivanje i obračunavanje vlasti sa demonstrantima postali praksa od julskih protesta prošle godine“.

Na portalu javnih nabavki objavljena je dokumentacija iz koje se vidi da su naručena dva kompleta baštenskih garnitura za rezidencijalne i reprezentativne objekte. Istraživali smo kome trebaju luksuzne garniture u tekstu pod naslovom „Baštenske garniture od 20.000 evra za vile koje koriste Vučić i Brnabićeva“.

„Nova“ otkriva da u Kliničkom centru Vojvodine postoji odeljenje za one koji imaju vezu. U tekstu „VIP odeljenje KCV za lečenje odabranih od korone“ saznajte ko je omogućio tajno odeljenje, kome je namenjeno i kako je njegovo postojanje otkriveno.

„Glasaću da se Malom oduzme doktorat“ poručuje u razgovoru za „Novu“ Danijel Sinani, dekan Filozofskog fakulteta u Beogradu.

„Bitno je da Univerzitet sprovodi svoje procedure. Nadležno telo je donelo, tačnije potvrdilo odluku i bez namere da prejudiciram ishod, lično ne vidim razlog da ona ne bude prihvaćena kada se nađe na dnevnom redu“, kaže Sinani.

Prema istraživanju Društva „Koraci“ ugroženo je mentalno zdravlje poslednje linije odbrane zdravstva protiv korone. Analize su pokazale da 41 odsto onih koji rade sa najtežim pacijentima u kovid-bolnicama pati od anksioznosti, a 21 odsto od depresije.

„Nova“ u tekstu „U crvenoj zoni kovid bolnica lekari psihički pucaju“ prenosi i podatak da je dve trećine anketiranih zdravstvenih radnika iz ovih zona dalo jedinicu Kriznom štabu, a trećina je istu ocenu namenila i Ministarstvu zdravlja.

U beogradskim hotelima i kafanama, uprkos pandemiji, po svemu sudeći, biće dočeka Nove godine. Po istraživanju „Nove“ bez 100 evra neće moći da se uđe na mesta gde je organizovan doček, a u našim novinama pročitajte gde nastupaju najpoznatiji pevači.

BONUS VIDEO: Advokati najavili protest za 4. decembar zbog spornih zakona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar