U novinama "Nova", u četvrtak, pročitajte kako da zadržimo najbolje lekare u zemlji. U tekstu "'Rumunski model' spas za srpsko zdravstvo" stručnjaci navode da je rešenje trostruko povećanje plata za medicinske radnike prelivanjem novca iz svih drugih budžeta u zdravstveni.

„Mi smo zemlja s mnogo pacijenata, a malo lekara, koje treba platiti koliko je neophodno samo da ih zadržimo“, kaže ekonomista Ljubomir Madžar za „Novu“.

Gradonačelnik Beograda preživeo je sednicu na kojoj se raspravljalo o njegovoj smeni, ali ostaje pitanje da li će preživeti svoj prelazak u naprednjake. U tekstu pod naslovom „Šapić: Ne znam da li mi iz SNS šalju signale“ sagovornici „Nove“ iz redova opozicije navode da Šapić nema podršku među naprednjacima i da ga samo Vučić drži u igri.

„Pevala sam po kiši i gradu, haljina mi je kupila vodu sa bine“ priča za „Novu“ pevačica Dragana Mirković koja sledeće godine slavi 40 godina na sceni.

„Grmelo je i grad je padao. Znala sam da kad izađem na scenu, sa nje me neće spustiti. To je jedan od najlepših koncerata“, seca će jednog nastupa u Bosni i Hercegovini.

Pročitajte i ko je Stefani Frapar – prva dama koja sudi meč na Mundijalu.

Sudila je i u Ligi Evrope, a 2019. godine delila je pravdu u meču između Liverpula i Čelsija u finalu Superkupa Evrope.

U novom broju pročitajte i to da su naučnici utvrdili da krompirići ne goje već da su zdravi kao grašak ili pasulj i kako treba da izgleda jelovnik obogaćen magnezijumom.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

BONUS VIDEO: Dubravka Đedović o reformi energetskog sektora: Svaka promena je bolna ali moramo da podižemo cene

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare