Ivanjica Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Na području opštine Ivanjica oko 3.400 potrošača je bez električne energije, a najteža situacija je u podgolijskim selima, kažu za naš portal u Elektrodistribuciji. "Stanje je svuda kritično i kvarovi neće biti otklonjeni, najverovatnije, narednih nekoliko dana. U pomoć su nam pristigle ekipe iz Čačka, Kraljeva i Novog Pazara, ali sneg je pokidao i redovno održavane linije. Drveće je popucalo i napravilo haos na linijama, tako da u višim predelima Ivanjice nema ni signala za mobilnu telefoniju, kao ni internet veze", kaže naš sagovornik.

Tihomir Krivokuća iz kušićke Ravne Gore nema napajanje električnom energijom više od 24 sata.

„Sneg je visine više od 60 centimetara, a putevi su neprohodni. Niko od nadležnih nije dolazio da čisti. Istina, nismo mogli ni da ih obavestimo, jer smo signal za mobilni dobili noćas“, kaže naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, mnogo je teško funkcionisati u tim uslovima.

„Imamo i stoku, ovce, krave, čistimo sneg sami lopatama do staja, ali ne možemo da odemo u nabavku jer smo odsečeni od sveta. Komšijino dete ne može u školu zbog visine snežnog pokrivača iako imaju terensko vozilo. I svake zime isto“, zaključio je Krivokuća.

Duško Bošković iz ivanjičkog sela Kušići kaže da je danas bolja situacija u tom mestu nego juče . „Snega ima oko pola metra, ali čistač redovno pročišćava puteve. Juče nismo imali napajanje električnom energijom, ali struja je došla“, kaže Bošković za naš portal.

Bonus video: Oštećena vozila na Novom Beogradu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare