Novine "Nova", od petka, pišu da je cilj najnovijeg pojavljivanja potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića na severu Kosova da kontrira Kurtiju i disciplinuje "neposlušne" Srbe.

Meni liči na odgovor Aljbinu Kurtiju, iako ima ljudi koji kažu da je to poruka i uskomešanom srpskom stanovništvu, koje se navodno drznulo da otkazuje poslušnost Srpskoj listi“, ocenjuje za „Novu“ Marko Jakšić, pravnik i bivši član SDP Olivera Ivanovića nedavnu video poruku koju je Radoičić, koji se nalazi na poternici kosovskih vlasti, poslao sa severa Kosova.

„Inspektora Slobodana Milenkovića stavili su na listu za odstrel zbog ’Jovanjice’“, tvrdi u intervju za  „Novu“ potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić.

Pod naslovom „Pre se odričemo hrane, nego cigareta“ list prenosi istraživanje Instituta ekonomskih nauka koje pokazuje da pušačka domaćinstva u Srbiji, u poređenju sa nepušačkim, više „štede“ na hrani, odeći i troškovima stanovanja.

„Jedna porodica pola Miljkovca“ je priča o životu jedanaestočlane porodice Mladenović u podnožju Suve planine, u selu koje ima ukupno 26 stanovnika.

U tekstu „Tužilaštvo kao servis vlasti“ list analizira kako je pravosudni sistem države u funkciji obračuna režima sa neistomišljenicima.

„Moćni vladar koji misli da je večan naposletku ostane sam na balkonu“ poručuje u intervju za „Novu“ Filip Feti Dautović, pisac i producent.

„Nova“ donosi i reportažu sa plaža Svetog Stefana, luksuznog grada-hotela koji je i ove sezone sablasno prazan: „Od bisera Jadrana do ostrva duhova“.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.  

BONUS VIDEO: Radnici C&A ostavljeni na cedilu, a država ćuti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar