Novine "Nova“, u sredu, pišu da je Elektroprivreda Srbije zatražila od Vlade da postane akcionarsko društvo.

Promena, za koju bi ovo preduzeće moglo da dobije zeleno svetlo već u četvrtak na sednici Vlade, otvara put ka potencijalnoj dokapitalizaciji, privatizaciji ili dolasku strateškog partnera.

Pod naslovom „Duša nas boli jer niko nije stao da joj pomogne“, list prenosi ispovest rodbine petnaestogodišnje devojčice iz Novog Pazara koja je nastradala u ponedeljak ujutru u teškoj saobraćajnoj nesreći.

„Melisa je tek krenula u srednju školu, od ponedeljka do petka je živela kod tetke, pa ju je otac petkom čekao iz škole i vodio na ručak da je časti, jer je redovno dobijala petice. Oduvek je bila odličan učenik, primer u školi i u generaciji“, kaže njen brat od tetke Ahmo.

„Opozicija u parlamentu nervira režim“, poručuje u intervjuu za „Novu“ Zdravko Ponoš, lider pokreta „Srbija centar“, dodajući da ga ne bi čudilo da opšti izbori budu na proleće 2024. godine.

Preduzetnice ne treba da budu mame drugog reda“, naslov je priče o ženama koje imaju vlastiti biznis, a kada odu na porodiljsko država ih tretira kao nezaposlene.

List piše i da je Udruženje „Mame su zakon“ predalo predloge izmena propisa, prema kojima će trudnice i majke koje obavljaju samostalnu delatnost imati ista prava kao i druge žene u ugovorima o radu.

„Nova“ donosi i priču o neobičnom poduhvatu pisaca Vladimira Arsenijevića i Igora Štiksa: „Šta bi Krleža rekao Kišu“.

U tekstu „Vlahovića pozivaju u London i Madrid“ list piše kako se evropski klubovi otimaju za srpskog napadača.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

BONUS VIDEO: Beograd ponovo u TOP 10 po zagađenju u svetu: Ovi gradovi iz regiona su ispred nas

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare