U novinama Nova, u sredu, pročitajte: Vlast izmišlja resore da podmiri apetite SNS I SPS. Šta argentinski bek donosi košarkašima crveno-belih. Saznajte i koji proizvodi su drastično jeftiniji na pijacama nego u prodavnicama.

Ekipa „Nove“ uporedila je cene i utvrdila da su pojedini proizvodi skoro i duplo jeftiniji na tezgama nego u prodavnicama. Najviše se pazari toalet papir, jer 20 rolni košta skoro kao 10 u supermakretu, zatim kućna hemija, kozmetika, ali i slatkiši, kažu prodavci na Buvljaku i Zeleno vencu

U tekstu: „Zbogom marketi, vraćamo se na pijace i buvljake“, saznajte kolika je razlika u cenama za brojne proizvode.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na vlast 2012. godine došao na krilima obećane borbe protiv korupcije, štednje i smanjenja državnog aparata. Deo te priče bila su i obećanja o smanjenju broja ministarstava, poslanika, sekretara, agencija, zavoda… Deset godina kasnije, Srbija je nadomak toga da dobije vladu rekordera, što po vremenu koje je bilo potrebno za njeno formiranje, što po broju ministarstava. Nova Vlada Srbije imaće čak 25 resora. Idealno za izvlačenje novca, što za vladajuću stranku, što za namirivanje koalicionih partnera.

Nova Vlada Srbije i novi rekord, imamo najveći broj ministarstava u poslednjih 20 godina.

Ovo je najveći broj resora koje Srbija ima od 2000. godine, a po broju ministarstava smo daleko ispred mnogih evropskih država. Tako, recimo, Albanija ima 19, Crna Gora 18, a Hrvatska 16 ministarstava. Vlada nemačkog kancelara Olafa Šolca ima 16 resora, koliko ih ima i u Vladi Francuske, dok ih je u Grčkoj 19…

„Nova“ istražuje i zašto kao nacija živimo sve kraće, što stoji u najnovijem izveštaju „Batuta“.

Najviše umiremo od srca, korone i raka– zaključaj je Batutovog istraživanja.

Osim ovih najčešćih uzročnika, građane su života koštala i oboljenja koja često zanemarujemo – bolesti sistema za disanje, potom žlezda sa unutrašnjim lučenjem i problemi sa ishranom i metabolizmom.

Na stranicama crne hronike, ekipa Nove bavila se i imenima koje Belivuk nije spomenuo tokom iznošenja odbrane u Specijlanom sudu, a koja su takođe ranijih godina dovođena u vezu sa njim.

Tako je vođa kriminalne grupe zaboravio je da pomene Dijanu Hrkalović, Nebojšu Stefanovića, Nenada Vučkovića Vučka, Gorana Papića, ali brojne druge koji se godinama povezuju s delovanjem njegove krimi grupe

Zajednička izložba fotografija braće Gorana i Srđana Vejvode, svedoka i aktivnih učesnika beogradskog „novog talasa“, nezaboravne prevratničke epohe u rok muzici i umetnosti, naći će se pred posetiocima u Galeriji Novembar

– Već neko vreme smo Goran i ja hteli da napravimo nešto od tog fotografskog materijala koji smo stvarali u prvoj polovini osamdesetih u Beogradu, pa nam je ponuđeno da napravimo knjigu, a onda je uz to došlo do ideje da jedan deo tih fotografija izložimo u Galeriji Novembar, u saradnji sa vlasnikom Srđanom Šaperom i kustoskinjom Anom Simonom Zelenović. Selekcija fotografija je zaista raznovrsna i odražava na koji način smo se Goran i ja bavili fotografijom u tom vremenu.

Luka Vildoza se nakon neuspešne NBA epizode vraća u Evropu, gde je pet godina branio boje Baskonije, sa kojom je postao i šampiona ACB lige, kada je 2020. godine u finalu pobeđena Barselona. Upravo je Argentinac bio najvažniji igrač na toj utakmici, postigao je koš za pobedu, a postao je i MVP takmičenja, stoga ga u Baskoniji i Španiji veoma dobro pamte. Zvezdu upravo ove nedelje očekuje duplo kolo Evrolige u Španiji, a rivali će biti Baskonija (sreda 20.30) i Real Madrid (petak 20.45).

Bonus video: Panter u poslednjoj sekundi za prednost Partizana 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar