U novinama Nova u petak pročitajte: Zašto je Vučić izbegao susret sa Šolcem u Berlinu, zašto tužilaštvo ne reaguje na slučaj ranjavanja agenta BIA u Nišu. Saznajte i kako je na Piksija uticala odluka Nenada Bjekovića da povuče kandidaturu za predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Predsedniku „draže“ Pasuljanske livade, nego razgovori o Kosovu: Vučić izbegao susret sa Šolcem u Berlinu

Umesto na Berlinski proces, predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je otišao na Pasuljanske livade i time izbegao sučeljavanje ne samo sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, već i sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcem. Upravo je prvi čovek nemačke vlade trebalo da posreduje u razgovorima Vučića i Kurtija, a jedan je i od glavnih protagonista nemačko-francuskog predloga o rešenju problema Kosova.

Nemačko-francuski predlog očito ne nailazi na prihvatanje kod Aleksandra Vučića. On pokušava da ga na neki način zaobiđe, marginalizuje i potisne, a to će učiniti i na taj način što će izbeći susret sa Šolcem, kaže diplomata Srećko Đukić za „Novu“

Nakon što je objavljeno da će Zorana Mihajlović izgubiti mesto u Vladi Srbije, ne stišava se bura u vladajućoj partiji. Na površinu je izašao “prljav veš”, pa smo tako saznali da je Dragutin Matanović, neformalni savetnik predsednika Srbije i član Glavnog odbora SNS, bio veoma srećan zbog toga što je njegova partijska koleginica izgubila funkciju.

Bonus video: Navijači Zvezde pevaju poslke debakla

Vučićev saradnik pisao Brnabićevoj i vređao Zoranu Mihajlović da je štetočina, ona mu dogovorila: Primaš platu od 16.000 evra!

„Nova“ piše i da domaći proizvođač već godinama ne ispunjava međunarodne kriterijume: „Torlak“ nekad pravio vakcine za ceo
svet, danas svega nekoliko cepiva.

Institut je pred gašenjem, jer je nemoguće da stigne proizvodnju kakva je danas u svetu, ocenjuju stručnjaci nekada zaposleni u ovoj ustanovi.

Više tužilaštvo u Nišu nije pokrenulo istragu zbog slučaja ranjavanja agenta BIA, kog je tokom neuspele akcije hapšenja nekadašnjeg žandrma Nikice Ristića u tom gradu ranio kolega.

Kako “Nova” saznaje, osim ignorisanja tužilaštva, Bezbednosno-informativna agencija nije ni suspendovala svog službenika koji je umalo ubio kolegu, tokom ove, očigledno, loše iskordinirane akcije.

Više o ovom slučaju pročitajte u tekstu: „Bez istrage za agenta BIA koji je umalo ubio kolegu“

Nova donosi i intervju sa glumcem Zlatkom Burićem: Živimo u svetu u kojem nije teško biti paranoičan

Uvredljivo mi je kad mi neko kaže: „Onaj Šerbedžija je igrao Ruse u Holivudu. Pa, hajde igraj i ti…”, kaže Zlatko Burić, internacionalna glumačka zvezda sa naših prostora

Na sportskim stranama čitajte o najnovijoj epizodi haosa u Fudbalskom savezu Srbije: Piksi spremio ostavku da bi zaštitio FSS

Nenad Bjeković zvanično je povukao kandidaturu za predsednika FSS, a kako je to uticalo na selektora „orlova“?

Pronađite svoj primerak novina Nova.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar