U novinama "Nova", u ponedeljak, pročitajte reakcije na skandaloznu izjavu predsednika parlamenta Vladimira Orlića da će se u toj instituciji sprovoditi politika koju predstavlja Aleksandar Vučić.

Zoran Ivošević, bivši sudija Vrhovnog suda za „Novu“, objašnjava da vlada utvrđuje i sprovodi politiku, kao i da to umesto vlade ne mogu da rade parlament i šef države i tvrdi da je Orlićeva najava protivustavna.

S tim se slaže i Borko Stefanović, potpredsednik Skupštine Srbije iz redova Strane slobode i pravde i navodi da je Orlić pogrešio.

Lider Dveri Boško Obradović tvrdi da je „Vladeta Janković održao u Skupštini lekaciju vlastima iz parlamentarizma“.

„Aktuelna vlast ne razume da je normalno da postoji opozicija, da i opozicija ima svoje važno mesto i ulogu u parlamentarnoj demokratiji“, navodi on i dodaje da će poslanici Dveri podržati „ako vlast predloži nešto što je u interesu naroda i države“.

„Policija ponižena, Srbija ogrezla u kriminalu“ naslov je teksta u koje se navodi da je na desetine službenika bezbednosnih struktura uhapšeno zbog saradnje sa kriminalcima i klanovima. Poslednji slučaj je hapšenje supružnika iz MUP i BIA.

Siniša Janković, bivši član Radne grupe MUP za sporne privatizecije, kaže da je vlast svojom kadrovskom politikom pljunula u lice svim policajcima i ljudima koji poštuju red i zakon.

„Nova“ vam donosi internacionalnu ljubavnu priču – Kolumbijac Zoe zaljubio se u kragujevčanku Tamaru i preselio se u Srbiju.

„Veoma je teško bilo napustiti sve, ali sam zbog ljubavi odlučio da odem iz svoje zemlje i započenm nov život“ priča srpski zet.

Napadač Srbije fenomenalno je otvorio sezonu u Premijer ligi postigavši dva gola protiv Liverpula. Može li Fulam da opstane i koliko toga zavisi od našeg napadača čitajte u tekstu „Mitrović odlučio – neće da pleše samo jedno leto“.

U novom broju saznajte i ko ne može da bude davalac krvi i gde otići na more u septembru.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

BONUS VIDEO: Deponija na vodi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar