U novinama "Nova", u utorak, pročitajte plan Vučića da prebaci odgovornost za ključno političko pitanje. Kako list saznaje, odluku o sankcijama Rusije doneće Skupština Srbije.

„Pitanje neće biti eksplicitno postavljeno, niti će se direktno odlučivati za ili protiv sankcija, već će se formulisati kao izjašnjavanje o daljem evropskom putu i usklađivanju sa politikom EU“, saznaje „Nova“.

List eksluzivno objavljuje da je Slaviša Kokeza pod lupom zbog malverzacija u FK Bežanija. Tužilaštvo proverava navode o nameštanju utakmica, transakcije upućene ka fudbalskom savezu Srbije i donacije od FIFA i UEFA od 130.000 evra upućene FK Bežanija.

„Moćnici koji dobro žive su nas ubedili da promena nije moguća“, kaže u razgovoru za „Novu“ Mile Kekin frontmen benda Hladno pivo. On, uoči nastupa na beogradskom Beer Fest -u, kaže da pripremaju žestoku svirku jer su se posle godinu i po dana zaželeli koncerata. Pročitajte i koji album srpskog muzičara Kekin smatra remek-delom.

Srbija sebe svrstala među *crne ovce’ u Evropi, procena je Duška Lopandića, potpredsednika Evropskog pokreta i člana pokreta SRCE.

„Umesto vladavine prava dobili smo vladavinu nad pravom, umesto demokratskog i pravednijeg društva videli smo kriminalizovano prelivanje nacionalnog bogatstva u privatne džepove“, navodi Lopandić za „Novu“.

Podaci Svetske zdravstvene organizacije iz 2019. godine pokazuju da je Srbija treća u Evropi po broju mrtvorođene dece. Veću stopu imaju samo Bugarska i Ukrajina.

Pročitjte i koje domaće estradne ličnosti „grcaju“ u kreditima, i zašto je festival filmskog scenarija na udaru kritika pojedinih autora.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

BONUS VIDEO: Podcast „Snaga Uma“ – dr. Dejan Žujović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar