U novinama "Nova" u ponedeljak pročitajte zašto nema nabavke za zdravstvene ustanove od novca Svetske banke u tekstu "Lončar namešta tender za nabavku rentgena". Na tenderu je kao uslov naveden promet od 40 miliona evra u poslednjih pet godina, što domaće firme ne mogu da ispune.

Gubitak koji je EPS napravio tokom prvog snega koštaće Srbiju milijardu evra, procenjuje Dušan Nikezić iz Stranke slobode i pravde.

On objašnjava da to praktično znači da će taj gubitak država nadoknaditi tako što će svaka kuća u Srbiji platiti dodatnih 400 evra uz svoje postojeće račune za struju.

„Ovo je novi pokušaj mog ubistva“ kaže za Novu Milan Jovanović, novinar „Žig infa“ posle odluke Apelacionog suda da poništi presudu protiv višeg predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića koji je optužen za podstrekivanje na paljenje kuće Jovanovića.

„Sudije su ovde uzele kofu fekalija i same sebe polile po glavi“, ocenjuje Jovanović.

Književnica i pozorišna rediteljka Vida Ognjenović kaže za „Novu“ da je „inflacija osrednjosti najveća opasnost za razvoj kulture“. Ona navodi da smo kulturna zabit.

„Samo u zabiti može da se desi da Isidora Žebeljan ne napiše nijednu operu po narudžbini Opere Narodnog pozorišta ili Opere SNP. Ili bilo koje druge muzičke institucije u zemlji. Nijedan festival, ni Bemus, ni Bitef niko do nje nije naručio ništa“ obrazlaže Ognjenović.

Glumac Miodrag Radonjić, popularni Baća iz franšize „Južni vetar“, tvrdi za „Novu“ da njegova supruga nije ljubomorna na intimne scene sa koleginicama.

Za čitaoce novine „Nova“ poklon akcija – vaučeri od 1.000 dinara za kupovinu u radnjama „Tudors“.

****

BONUS VIDEO: Milan Vlajčić: Svinjarija sa litijumom raskrinkala je režim

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare