U ponedeljak u novinama "Nova" pročitajte kako su Nemci dočekali Vučića u Berlinu u tekstu pod naslovom: "Koji ti je sada izgovor da ne budeš uz EU".

Kako navodi izvor lista iz diplomatskih krugova, sastanak sa šeficom nemačke diplomatije Analenom Berbok je bio na momente veoma neprijatan, a Berbok je od Vučića zatražila obrazloženje zašto Srbija nije uvela sankcije Rusiji.

U novom broju lista „Nova“ čitajte i: Opozicija poručuje Vućiću da je spremna da izađe na ponovljene lokalne izbore u Beogradu.

„Kako su prošli izbori – mir i stabilnost su se pretvorili u inflaciju i krizu, ako se u takvoj atmosferi bude išlo na izbore, vlast će doživeti poraz“, kaže Pavle Grbović, predsednik Pokreta slobodnih građana jedan od predstavnike opozicije koji su govorili za „Novu“.

Majski Sabor Srpske pravoslavne crkve je započeo, a jedna od glavnih tema biće situacija u Makedoniji i tamošnjoj episkopiji. Kako saznaje „Nova“ na pomolu je dogovor sa predstavnicimka Ohridske arhiepiskopije koji bi podrazumevao da je SPC spremna da pruži određeni stepen autonomije, ako oni prihvate Porfirija za poglavara.

Vlast ne odustaje od zastarelih postrojenja za otpadne vode jer tu leži veliki plen„, kaže dr Čedo Maksimović sa Univerziteta Imperijal koledž u Londonu.

„Dok sam radio na građevinskom fakultetu Institut ‘Jaroslav Černi’ je bio svetska firma, radili su velike projekte u zemlji i u svetu. Sada su se pretvorili u ‘dvorske arhitekte’. Dobijaće indirektno, preko „vlasnika“ i bez tendera velike projekte u Srbiji“, kaže Maksimović.

Ana Đurić Konstrakta postigla je odličan rezultat za Srbiju na „Pesmi Evrovizije“ plasiravši se na peto mesto pa je Srbija ponovo u vrhu muzičke scene Evrope. Ko je kako glasao u finalnoj večeri i kako su reagovali poznati širom regiona čitajte u izdanju od ponedeljaka.

„Uželeo sam se mirisa dorćolskih podruma„, kaže za „Novu“ Stjepko Gut, legendarni džez muzičar koji sutra nastupa na Kolarcu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare