U novinama "Nova" u vikend izdanju pročitajte kako će agresija Rusije na Ukrajinu uticati ekonomski na našu zemlju u tekstu "Gorivo će sigurno poskupeti, cena gasa zavisi od Putina".

„Ako režim u Srbiji , konkretno Vučić, zadovolji zahteve Ruske federacije, onda možemo da se nadamo nekom povoljnom aranžmanu, sličnom onom ranijem. Ako to ne bude slučaj, onda će cena da se podigne“ kaže energetski stručnjak Miodrag Kapor.

Ova država ne voli umetnike“ kaže za „Novu“ reditelj Boris Miljković dobitnik nagrdae Fondacije „Tanja Petrović“.

„Danas nema ni ljubavi, ni stiska između države i umetnika. Kao da država danas ne voli umetnika, a onda, recipročno ni umetnik ne voli državu. Ali deo umetnikovog posla je možda i da ne voli državu. Uprkos tome, ta veza je šezdesetih godina postojala, pa čak iako je bila jednosmerna“ poručuje Miljković.

Pravi profesionlaci u muzici spremaju se baš kao i sportisti“ kaže pevačica Lepa Brena za „Novu“ nakon nastupa u Beogradu. Povodom pesme „Robinja“ koja je pomenuta u radu na temu nasilja nad ženama, Brena kaže da da je to bila jedna metafora za ljubav, i da u vreme kada je nastala nije imala tu konotaciju.

„Međutim, u današanje vreme kada su žene postale slobodnije da pričaju o nasilju koje su doživljavale, to je jedan talas koji je krenuo u svetu, i konačno se desio i kod nas. Lično bih volela kada bi se ovo društvo pozabavilo zakonskim sankcijama protiv zlostavljanja žena, dece, pedofilije…“ navodi ona.

Otkrije gde je u Beogradu prvi put doneta fudbalska lopta i ko je na tom mestu sve igrao u tekstu „Kada su popovi i slikari zajedno igrali fudbal„.

Uoči prolećnog spremanja pročitajte kakve sisteme su za to razvili Šveđani, Japanci ili Iranci i kako se tim tehnikama ne čisti samo prostor već i negativna energija.

BONUS VIDEO: Vučić: Stav Srbije u vezi sa krizom u Ukrajini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare