Novine "Nova", od srede, objavljuju da je istup ministra Radete Baste iz Jedinstvene Srbije, koji traži uvođenje sankcija Rusiji, ustvari "probni balon" po nalogu Srpske napredne stranke.

To je pušteno da se vidi kako će da reaguje javnost i velika vladajuća koalicija, da li će se svi oglasiti. Sudeći po reakcijama, jasno je da Basta nema podršku u redovima svoje koalicije, a neobično je ćutanje Srpske napredne stranke“ piše list.

„Od ’ne damo Kosovo’ došli smo do ’nećemo priznati nezavisnost’“ poručuje u intervju za „Novu“ sociolog kulture Ratko Božović.

List objavljuje i burne reakcije zdravstvenih radnika na najavu ministra finansija Siniše Malog da sprema uvođenje reda u finansiranje u zdravstvu: „Mali, dalje ruke od para u zdravstvu“.

Dekani osam beogradskih fakulteta, kako piše „Nova“, zajedno su seli za sto kako bi rešili gorući problem srpskog školstva – nedostatak nastavnog kadra i izneli platformu za spas srpskog školstva.

Pod naslovom „Tužiteljki Savović pretio deda Marka Miljkovića“ list prenosi da Bojana Savović podnosi prijavu protiv narodnog poslanika SNS i advokata Svetozara Vujačića jer joj je pretio rečima: „Nećeš dobro proći“.

Vlastoljubljem čovek zadovoljava svoje srebroljublje“ ocenuje za „Novu“ reditelj Egon Savin uoči premijere „Razvojnog puta Bore Šnajdera“, komada koji postavlja u JDP.

Novine analiziraju šta čeka večite rivale do kraja ligaškog dela ABA lige: „Partizan s vrha gleda plej-of, Zvezda se nada kiksu rivala“.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

BONUS VIDEO: Dragoslav Stepanović i Branko Babić: Predata ili nameštena utakmica – zašto se povukao Nemanja Vidić? 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar