Foto: N1

Članovi grupe „Urbana gerila Niš“ postavili su danas 80 guma u crvenoj i beloj boji na kružnom toku na Bulevaru Svetog Pantelejmona, kao privremenu zaštitnu ogradu.

Akcija pod nazivom„Formula jedan stigla u Niš“ organizovana je kako bi se ukazalo da je kružni tok na Bulevaru, na kojem se često događaju saobraćajne nezgode,  nebezbedan.

Članovi „Urbane gerile“ pozvali su nadležne institucije da reaguju i da tu „crnu tačku“ u gradu trajno obezbede.

„ P.S. Našu akciju pomogla je Formula 1, koja podržava najveće cirkuse na svetu“, navedeno je u objavi na Fejsbuk stranici „Urbana gerila Niš“.

Članovi te grupe poznati su u Nišu po brojnim zanimljivim akcijama koje su organizovali kako bi nadležnima ukazali na svakodnevne probleme sa kojima se građani susreću.

PROČITAJTE JOŠ

Između ostalog, oni su u rupama koje su mesecima bile na kolovozu sadili cveće, a u jednoj od rupa postavili su lavor i improvizovali pecanje riba.

Kedrovima na Bulevaru Nemanjića koji su posečeni zbog izgradnje tržnog centra „Delta planet“ odali su počast paljenjem sveća, dok su u znak protesta zbog najavljene gradnje parkinga u neposrednoj blizini škole „Sveti Sava“ iscrtali parking mesta na jednom od terena za mali fudbal i „predložili“ da sportski tereni u svih 58 škola u Nišu budu pretvoreni u parkinge.

Članovi „Urbane gerile“ ističu da su grupa koja se okupila oko cilja, koji je veći i bitniji od svakog pojedinca, a cilj se zove Niš.

BONUS VIDEO: Udes u Nišu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar