Foto: Autonomija.info

Jedna od bizarnijih vesti iz Srbije jeste ona o tuči između dve četničke frakcije u Novom Sadu: izvesnih Nju Ejdž Četnika i Eko Četnika. Da stvar bude apsurdnija, četnici su se pobili na humanitarnoj manfestaciji Kaleidoskop kulture, projekta finansiranog od strane Evropske prestronice kulture Novi Sad 2022. No, vrhunac budalaštine je tek usledio u vidu saopštenja Nju Ejdž četnika, u kom se navodi da je do sukoba došlo zbog razmimoilaženja stavova oko “ekonomsko-energetske politike” prvih i drugih četnika.

Incident se dogodio 3. septembra na izložbi Avenija mimova, organizovanoj u okviru projekta finansiranog od strane Evropske prestronice kulture Novi Sad 2022.

Manifestacija je zamišljena kao izložba mimova najpoznatijih „mim“ stranica koje će svoje mimove prodavati na aukciji u humanitarne svrhe.

Među zvanicama su se tako našli i admini stranica „Diler istine“ i „Pujo šotka“, koji su, prema pisanju medija, članovi Nju Ejdz četnika.

Foto: Autonomija.info

Administrator stranice Diler istine i Stefan Čolović, zvani “Princ Banjice”, napali su na izložbi osnivača konkuretne četničke grupe Eko četnici, što je zabeleženo i brojnim video-snimcima. Sukob su potvrdili i organizatori iz Fondacije Novi Sad 2022, koji su istakli da su “isti posetioci petnestak minuta pre incidenta zamoljeni da napuste prostor Kreativnog distrikta zbog lepljenja nalepnica preko postavki na izložbi o Velikom Limanu“.

Povezane vesti:

Inače, reč je o nalepnicima s pretećim porukama antifa pokretima, koje nazivaju „soroševcima“, „domaćim izdajnicima“ i „stranim plaćenicima”. Svađa se zatim nastavila po društvenim mrežama na grupama ovih desničarskih organizacija, gde su Nju Ejdž Četnici objavili pobednički video tuče pod nazivom ’’Pogibija malog cinkaroša govneta ekološkog ’četnika’’’.

Za vest o tuči četničkih frakcija u Novom Sadu mnogi su u prvi mah pomislili da je u pitanju njuz-net (portal koji objavljuje isključivo šaljive vesti). Tad je usledilo saopštenje Nju Ejdž Četnika u kome oni objašnjavaju da su se zapravo pobili – oko ekologije.

“Razlozi sukoba su bili ekonomske odnosno ekološke prirode, a ne ličnog ili ideološko-političkog karaktera. Dok mi Nju Ejdž Četnici zagovaramo ekonomsku nezavisnost i kao preduslov toga proizvodnju struje iz sopstvenih resursa, za šta su neophodne termo-elektrane, pa i nuklearne elektrane (koje nažalost nemamo), Eko-Četnici se zalažu za potpuno ukidanje termo-elektrana i zakonsku zabranu gradnje nuklearnih elektrana i prelazak na alternativne odnosno obnovljive izvore energije”, navodi se u saopštenju ove ultradesničarske organizacije, inače poznate po antimigrantskim i šovinističkim ispadima koji se zalažu za “Veliku Srbiju”.

Foto: Autonomija.info

“Nadamo se da do ovakvih incidenata više neće dolaziti, jer smo svi mi srpski rodoljubi i težimo istom cilju – uspostavljanju Velike Srbije kao pravoslavne monarhije od Bitolja na jugu, do Subotice na severu, od Pirota na istoku do Zadra na zapadu”, dodaje se u saopštenju Nju Ejdž Četnika, koji čekaju da se “ispune uslovi za povratak kraljevskog dostojanstva Srbiji i da zavlada blagoobrazni poredak bogočovečanskog domostroja koji počiva na trojstvenoj jednonačelnosti Nebeskog Gospoda, državnog gospodara i hrišćanske gospode”.

Šta god to značilo.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare