Ilustracija: Shutterstock

Više od 30 meštana sela Nesvrtava u okolini Grdelice već 12 dana je bez struje, priča za Nova.rs jedan od njih Novica Tasić. On objašnjava da su u pitanju pretežno stariji ljudi, koji su se, uprkos svemu organizovali da pomognu radnicima Elektrodistribucije u popravci instalacija, ali im je iz tog preduzeća rečeno da moraju da sačekaju jer nisu prioritet.

Do kvara na strujnoj mreži je, kako priča Novica Tasić, došlo kada su zbog snega i leda pale pojedine bandere preko kojih električna energija stiže do njihovog sela.

„Mi smo sve spremili, očistili bandere, iskopali rupe, postavili one bandere koje su pale i samo treba da dođu iz Elektrodistribucije da provedu struju. Međutim, rečeno nam je da moramo da sačekamo jer nismo prioritet“ objašnjava.

Ilustracija: Shutterstock/Victoria Denisova

 

On prepričava da im je u ispostavi Elektrodistribucije u Grdelici rečeno da ima većih sela i sa većim problemima, nego što je njihovo.

„Ništa nije pomoglo što smo im rekli da smo sve o našem trošku pripremili, a da oni treba samo da dođu da sprovedu struju. Jednostavno nam je šef te ispostave koga smo zvali više puta rekao da ga ne interesuje. ‘Možete da se žalite i Cvetanoviću (predsedniku opštine Leskovac Goranu Cvetanoviću) i Vučiću (predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću) neće vam pomoći’ tako nam je odgovorio u vrlo neprijatnom tonu“ prenosi Novica Tasić.

U Elektrodistribuciji u Leskovicu, kako navodi, nisu hteli ni da ih salušaju, već su ih samo uputili na njihov ogranak u Grdelici, gde ni nakon više poziva nisu naišli na razumevanje.

„U selu su pretežno stari ljudi i ovih 12 dana, tokom ovog snega i temperatura najčešće ispod nule, mi smo stalno bez struje. Pri tome ne znamo ni kad će naš problem doći na red ni kome da se žalimo“ ističe Tasić.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram