Skupština grada Foto:Miljana Isailović /Nova,.rs

Niška humanitarka Marina Adamović pokrenula je potpisivanje onlajn peticije kojom se traži da se 15.000 evra koje Opština Medijana namerava da izdvoji za nastup pevačice Anđele Vujović za doček Srpske nove godine, preusmeri za lečenje barem jednog deteta.

Peticijom se predlaže da se pomenuti iznos uplati za lečenje jedanaestogodišnjeg Mihajla Stamenkova koji boluje od Dišenove mišićne distrofije. Mihajlu je, navedeno je, hitno potreban lek Ataluren koji košta oko 400.000 evra, za koji roditelji ne mogu da dobiju novac iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Na Portalu javnih nabavki objavljeno je da niška Opština Medijana ima u planu da organizuje muzički program 13. januara, a u obaveštenju o sprovođenju pregovaračkog postupka između ostalog piše da će biti angažovan muzički izvođač Anđela Vujović.

Tender je raspisan bez objavljivanja javnog poziva, pa je u toku pregovarački postupak sa agencijom koja zastupa Vujovićevu. Prema tenderskoj dokumentaciji, koncert mlade pevačice čije je umetničko ime Angelina trajaće od 21.30 do ponoći.

U obrazloženju nabavke stoji da su se u opštini Medijana prilikom odabira izvođača vodili „željom da zadovolje muzičke ukuse i mlađih i starijih generacija koje žive na teritoriji te opštine, kao i raspoloživim novcem“.

Bonus video: Biljana Stepanović o zlatnom dobu, novoj turi državne pomoći i novogodišnjoj ekonomskoj realnosti

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar