Sahranjivanje dalekovoda u Nišu Foto:Privatna arhiva

Stanovnici niškog naselja Brzi Brod koji se protive gradnji dalekovoda, proteklih dana su zatrpali rupu iskopanu zbog postavljanja stuba dalekovoda u blizini parka i u jednom delu postavili krst, kako bi pokazali da su "sahranili" dalekovod.

Meštani će ponovo protestovati protiv izgradnje dalekovoda čiju su gradnju Elektromreže Srbije nedavno započele u blizini njihovih kuća, igrališta i crkve.

Oko 50 stanovnika tog naselja je prošle nedelje stalo ispred mašina na gradilištu, zbog čega su radovi na izgradnji dalekovoda privremeno obustavljeni.

Prema rečima meštana, gradnja bi sutra trebalo da bude nastavljena čemu se ne protive, ali pod uslovom da dalekovod bude izgrađen podzemno, a ne nadzemno.

Stanovnici Brzog Broda su u protekle dve nedelje dva puta protestovali i blokirali Bulevar svetog cara Konstantina koji od Niša vodi do Niške Banje.

Sahranjivanje dalekovoda u Nišu Foto:Privatna arhiva

Elektromreže Srbije oglasile su se povodom zaustavljanja radova i istakli da su građani postupili „neovlašćeno i nezakonito“.

Iz tog preduzeća su poručili građanima da dalekovod od trafo stanice „Niš 2“ do trafo stanice „Niš 6“ mora biti izgrađen, jer bi u protivnom elektroenergetski sistem bio ugrožen.

Nadležni u EMS uveravaju stanovnike Brzog Broda da će dalekovod biti izgrađen po najsavremenijim svetskim standardima i normativima zaštite životne sredine.

Sahranjeni dalekovodi u Nišu Foto:Privatna arhiva

Novi protest stanovnika Brzog Broda najavljen je za sutra u 18.00 časova.

BONUS VIDEO – Protest zbog dalekovoda

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook

Twitter
Instagram

Komentari

Svi komentari (1)