Skola Sveti Sava Foto:Miljana Isailović

Građani Niša koji se protive izgradnji parkinga na prostoru izmedju Vizantijskog bulevara i Osnovne škole „Sveti Sava“ pokrenuli su ovih dana na društvenim mrežama potpisivanje peticije i već u toku prvog dana prikupili 500 potpisa.

U pozivu za potpisivanje peticije navodi se da je gradnja parkinga sa preko 200 mesta planirana na samo 20 metara od učionica škole.

„Smatramo da je njegova izgradnja, zbog izduvnih gasova i buke, opasna po zdravlje naše dece, ali i svih nas. Kao da nije dovoljno što je Niš jedan od gradova sa najzagađenijim vazduhom“, rečeno je u peticiji.

Navedno je takodje da prostor izmedju Vizantijskog bulevara i Osnovne škole „Sveti Sava“ treba da bude pretvoren u park, kako bi bio u skladu sa okružnjem.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je, medjutim, na poslednjem zasedanju Skupštine grada, odbacila mogućnost izgradnje parka na tom prostoru.

„Park će biti na jednom drugom mestu i to naši urbanisti rade. Tu će biti humanitarni parkign. Novac koji će se naplaćivati neće ići u budžet grada ili „Parking servisa“ već za bolesnu decu“, istakla je Sotirovski.

Ona je istakla da se radi o delu grada koji je vrlo gusto naseljen i u kome postoji problem sa parkiranjem.

„Mislim da je to dobra odluka svih nas u gradu. Mislim da su to (potpisivanje peticije), potpuno izlišne stvari. Doseti se neko, nečega i onda se oko toga pravi priča“, izjavila je Sotorivski.

Na prostoru na kojem će biti građen parking do 2016. godine nalazili su se teniski tereni.

Tereni su srušeni po nalogu gradske građevinske inspekcije, uz obrazloženje da ih je privatno lice izgradilo bez dozvole.

Bonus video: Rušenje zgrade u Vidovdanskoj

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar