Foot: Facebook/Dragan Milic

Uprava Kliničkog centra Niš ukinula je nabavku reagenasa za laboratoriju gde radimo testove za hemostazu i nakon 15 godina niška kardiohirurgija prinuđena je da prekine sa radom kako ne bi ugrozila živote svojih bolesnika, objavio je načelnik kardiohirurgije dr Dragan Milić.

„Krivične prijave nas nisu zaustavile, ali bez materijala ne možemo da radimo“ objavio je dr Milić na društvenoj mreži X.

Dragan Milić Foto: Nova

On je objavio i obaveštenje iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje u kom ga obaveštavaju da se nabavka reagenasa sprovodi preko centralne javne nabavke koju sprovodi UKC Niš .

Navode da su sve količine reagenasa isporučili na zahtev UKC, pa da sve eventualne probleme u vezi sa nedostacima potrebnih reagenasa treba da reše u matičnoj zdravstvenoj ustanovi, odnosno Univerziteteskom kliničkom centru Niš sa rukovodstom te kuće.

Foto:Screenshot/X/Dragan Milic
@drdraganmilic

Uz dopis iz RFZO dr Milić je okačio i pismo koji je uputio ministarki zdravlja, direktorki RFZO, kao i v.d. direktoru UKC Niš u kome navodi da ih je više puta obavestio o nedostatku potrošnog materijala na Klinici za kardiohirurgiju. Tom prilikom ocenjuje da odgovor koji je dobio iz RFZO potvrđuje „nameru direktora UKC da bahato i samovoljno određuje način rada Klinici za kardiohorurgiju“.

Foto:Screenshot/X/Dragan Milic
@drdraganmilic
Foto:Screenshot/X/Dragan Milic
@drdraganmilic

Dr. Milić u tom dopisu od 28.02 navodi da će ukoliko ne dobiju traženi reagense i potrošni materijal za rad, biti prinuđeni da od 1. marta prestanu da operišu kardiohirurške bolesnicke kao i odgode planirane transplatacije bubrega.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare