Foto: Printscreen Nova/Video

Direktor Klinike za kardihoirurgiju dr Dragan Milić je saopštio da se "bizarno" maltretiranje osoblja te klinike nastavlja, a ovoga puta su "na red" došli anesteziolozi, njih 10 jer su, prema tvrdnjama uprave Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu prekomerno trošili lek "Simdax".

„Lek ‘Simdax’ daje se najtežim pacijentima sa jako oštećenom funkcijom srca. ‘Prekomerna’ potrošnja leka je bila jer smo ‘prekomerno’ i radili cele protekle godine’, istakao je dr Milić u objavi na svojoj Fejsbuk stranici.

On je kazao da je direktor UKC Niš tražio od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje nadzor nad primenom ovog leka na Klinici za kardiohirurgiju.

„RFZO je odgovorio da je sve bilo u skladu sa zakonom. Međutim, direktor UKC formira „inkvizitorsku“ komisiju koja poziva naše anesteziologe na saslušanje, dr Mlađana Golubovića, dr Velimira Perića i dr Miroslava Popovića. Još jedna besmislena istraga“, naveo je dr Milić.

PROČITAJTE JOŠ:

On je istakao da su svakoj zemlji anesteziolozi zlata vredni, a naročito kardio-anesteziolozi jer ih je jako malo i predstavljaju sam vrh u anesteziji.

„Molim ih da shvate da nije rešenje da napuste UKC Niš zbog mobinga i odu daleko negde gde će ih svakako više poštovati“, rekao je dr Milić.

Foto: Privatna arhiva

Dodao je da uprava mora da shati da UKC Niš nije ničija prćija (ni lična ni partijska) i da u nedostatku argumenata ne pribegavaju nasilju.

„Pogrešan je to i loš put. Daljinski upravljač koji je u nekom kabinetu, verovatno u Beogradu, ne deluje na nas. Ne mogu nas upaliti ili ugasiti, pojačati ili smanjiti, ne vredi – nismo na istoj frekvenciji“, naveo je dr Milić.

Direktor UKC Niš dr Zoran Perišić rekao je da neće komentarisati najnoviju objavu dr Milića.

BONUS VIDEO: Nema mesta za „heroje kovida“: Zdravstveni radnici još čekaju obećano stalno zaposlenje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare