Deda Mraz u Knez Mihailovoj
Deda Mraz u Knez Mihailovoj Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

I dok se omikron soj koronavirusa ubrzano širi po svetu, a stigao je i kod nas, snimak prednovogodišnje atmosfere koja je večeras zabeležena u Knez Mihajlovoj ulici je srušila sva upozorenja epidemiologa da se situacija iz dana u dan pogoršava i da je neophodno zatvaranje kako bi se sprečili kontakti i naglo širenje virusa.

Navikli smo da uoči Nove godine u Knez Mihailovoj ulici viđamo Deda Mraza kako se slika sa najmlađima, ali i svima ostalima koji to žele.

Ali brojni građani koji su večeras izašli da se prošetaju tom ulicom videli su ga u jednom novom izdanju.

Naime, na video snimku koji je osvanuo na društvenim mrežama može se videti gužva, u mimohodu ljudi svih uzrasta, starih i mladih, kao i raspoloženje koje vlada među šetačima. Tu si naravno i neizbežni trubači oko kojih mladi đuskaju.

I dok su neki samo uživali u njihovoj muzici, jedan Deda Mraz nije odoleo pa je zajedno sa nekolicinom okupljenih veselo zaigrao kolo.

Zbijeni, jedni uz druge, zaneti muzikom očigledno su zaboravili i na koronu, a o merama, držanju odstojanja, maskama i da ne govorimo.

U iščekivanju sednice Kriznog štaba koja je zakazana za utorak, a na kojoj će se raspravljati o predstojećim praznicima, okupljeni u Knez Mihailovj ulici su očigledno rešili da se provesele jer lekari iz Kriznog štaba nisu za to da se u novogodišnjoj noći „meša veliki broj ljudi“.

BONUS VIDEO: Stiže Deda Mraz, pozovite vatrogasce

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar