Foto:TANJUG / GRADSKI STAB ZA VANREDNE SITUACIJE GRADA NISA

Epidemiološka situacija nešto je povoljnija ali daleko je od stabilne, izjavio je danas nakon sednice Gradskog štaba za vanredne situacije u Nišu koordinator Žarko Ranković i naveo da se broj građana koji se javljaju u Covid ambulante poslednja tri, četiri dana smanjuje.

„Epidemiološka situacija se pomalo stabilizuje i svakog dana je nešto povoljnija“, rekao je Ranković, ali i podsetio na veći broj obolelih u Domu za stare u Dušniku, kao i da Kliničkom centru Niš gravitira gotovo dva i po miliona stanovnika. Ukazao je na značaj poštovanja svih preporučenih mera.

„Nema opuštanja, moramo se svi zajedno pridržavati mera koje je doneo Gradski štab. To su obavezne maske u zatvorenim ali i u otvorenim prostorima, ako je nemoguće obezbediti propisanu distancu“, zaključio je on.

Zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur obavestio je novinare da su članovi Gradskog štaba od nadležnih inspekcijskih organa obavešteni da je u poslednja 24 sata, na teritoriji Niša podneta 31 prekršajna prijava protiv pravnih lica u kojima je uočeno nepoštovanje obaveznih mera zaštite od širenja epidemije, naloženih od strane Kriznog štaba Vlade Srbije i Gradskog štaba za vanredne situacije.

Takođe, kako je kazao, jednom ugostiteljskom objektu u Kazandžijskom sokačetu naloženo je privremeno zatvaranje od 7 dana zbog drastičnog kršenja mera i ugrožavanja zdravlja građana.

Specijalna bolnica „Ozren“ u Sokobanji u najkraćem roku, a najkasnije u ponedeljak 27. jula počeće da funkcioniše kao Covid bolnica, pre svega kao dodatni smeštajni kapacitet KC Niš, odlučeno je nakon sednice Štaba.

Takođe, kako se navodi u saopštenju, dogovoreno je da se preduzmu aktivnosti da se stacionar „Zelengora“ u Niškoj banji stavi u pripravnost, kako bi, u slučaju potrebe, u što kraćem vremenskom periodu mogao da prihvati Covid pacijente.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar