Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC / nr

U Kliničkom centru u Nišu smanjen je broj pacijenata, u privremenim bolnicama trenutno ima četiri puta manje pacijenata nego u aprilu, a i više je testiranih i negativnih na Kovid-19, rekao je danas gradonačelnik Darko Bulatović, ocenjujući epidemiološku situaciju u tom gradu kao znatno bolju u odnosu na prethodne dane i nedelje.

Bulatović napominje da su se u toku jucerašnjeg dana testirali prevoznici, odnosno kondukteri i vozači, i da je u prvoj grupi od 234 uzoraka njih troje pozitivno na virus korona, ističući da svi oni imaju lakšu kliničku sliku.

Na Infektivnoj klinici Kliničkog centra u Nišu juče je obavljeno ukupno pet različitih pregleda, kaže Bulatović, upoređujući stanje iz aprila kada je u nekim danima bilo i više od stotinu pregleda.

Bulatović ističe da nema opuštanja, kako bi se situacija sa virusom potpuno stabilizovala, napominjujući da se u potpunosti primenju sve mere Kriznog štaba.

Pročitajte još:

„Već nekoliko dana radimo na organizaciji nadzora i kontrole primene mera koje se odnose na rad ne samo ugostiteljskih objekata, nego i salona, zanatskih radnji. . . „, pojašnjava Bulatović.

Od danas je u Nišu ponovo krenuo sa radom međugradski prevoz, a od 8. maja počeće i gradski, a prema Bulatovićevim rečima javno-komunalni sistem sve vreme dobro funkcioniše.

„Učinili smo sve kao javno-komunalni sistem grada da olakšamo sve ono što je bilo prema građanima, od toga da se ne izmiruju obaveze za vreme trajanja vanrednog stanja do različitih popusta, ukidanja kamata, davanja mogućnosti da oni koji su bili isključeni sa vodovodnog sistema, za vreme trajanja vanrednog stanja budu uključeni. . . „, precizira Bulatović.

Štab za vanredne situacije u Nišu naložio je i stalni inpekcijski nadzor primene svih propisanih preventivnih mera izdatih od strane Instituta za javno zdravlje u tom gradu.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar