Foto: N1

Radmilo Janković, pomoćnik direktora Kliničkog centra "Niš" navodi da je u toj ustanovi trenutno hospitalizovano 30 pacijenata, a da se šest pacijenata nalazi u jedinici intezivne nege, od kojih je troje na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji.

„Situacija je stabilna ukoliko bismo je uporedili sa sa nekim trenutcima koje smo imali ranijih meseci. Međutim, očigledno je da situacija počinje da se komplikuje. Juče smo imali dvocifren broj pregleda. Povećava nam se i prijem pacijenata iz Niša“, navodi dr Janković.

Dodaje da od juče u punom kapacitetu radi Infektivna klinika i Stacionar Intezivne nege.

„Dva pacijenta smo već primili u Stacionar na Infektivnoj klinici koja je sada potpuno spremna“, navodi pomoćnik direktora Kliničkog centra „Niš“.

Dodaje da treći talas očekuju potpuno spremni.

„Imamo 160 odvojenih kiseoničnih mesta koja su potpuno spremna za prijem kovid pacijenata bez ikakvog remećenja rada Kliničkog centra. Ti kapaciteti te prvenstveno biti na Infektivnoj klinici koja sada ima kapacitet od 52 mesta u Stacionaru i Intezivnoj nezi i još otprilike 120 mesta u novoj zgradi Kliničkog centra. Potpuno smo spremni za treći talas“, objašnjava dr Janković.

Dodaje da će se čuti sa direktorima bolnica u Vranju, Leskovcu, Pirot, Zajačaru koje su bile kovid bolnice da vidi kakva je situacija tamo.

„Bilo bi dobro da se sistem koji je dobro funkcionisao u julu i avgustu nastavi, da oni primaju lakše pacijente kako bi Kliničkom centru ‘Niš’ dali mogućnost da se usredsredi na lečenje najtežih pacijenata“, zaključio je dr Janković.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar