Nikola Jovanović i Aleksandar Šapić Foto: Antonio Ahel/M.A./ATAImages

Direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik Nikola Jovanović izjavio je da je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić juče potvrdio navode CLS-a o značajnom padu prihoda od prodaje karata u javnom prevozu u poslednja tri meseca, ali to pripisuje nižoj ceni karata, što je, kako je rekao, besmisleno.

„Pa on sam je tvrdio da će niža cena karata dovesti do veće prodaje i bolje naplate, a desilo se upravo obrnuto. Zbog toga treba da preuzme odgovornost, a ne da relativizuje brojke i navodi lažne uzroke ovoga“, izjavio je Jovanović.

PROČITAJTE JOŠ

Dodao je da Šapić prećutkuje činjenicu da se po novom sistemu proda dnevno oko 40 hiljada pojedinačnih karata (putem sms-a), a da se po ranijem prodavalo dnevno 60 hiljada i to po većoj ceni.

„Gradonačelnik ne navodi da još uvek ne postoji sistem praćenja prevoznika, pa grad isplaćuje pare iz budžeta prevoznicima paušalno, što otvara vrata za brojne zloupotrebe i pljačku budžeta“, rekao je Jovanović.

Dodao je da je još jedan Šapićev lažni razlog za pad prihoda od prodaje karata to da je prevoz danas besplatan za srednjoškolce, a svako ko je ikada koristio gradski prevoz zna da oni ni ranije nisu nikada plaćali karte.

Šapić je juče izjavio za Tanjug, komentarišući izjavu Nikole Jovanovića da je zabeležen upola slabiji prihod od prodaje karata u odnosu na isti period prošle godine, naveo da očekuje da GSP do kraja septembra zabeleži isti, ili veći prihod od naplate karata kao pre preuzimanja od kompanije Kentkart.

BONUS VIDEO Šapić zadovoljan prevozom u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar