Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednik skupštine Beograda Nikola Nikodijević izjavio je da je grad nabavio sto novih autobusa na gas koji će se na ulicama naći u drugoj polovini novembra.

On je, gostujući na TV Vesti, rekao da je najpre potrebno završiti stanicu na gas i da će ona biti gotova narodnog meseca.

„Očekujem da u drugoj polovini novembra ti autobusi budu na ulicama. To će biti veliko olakšanje za gradski saobraćaj, za efikasnost i komfor“, podvukao je Nikodijević.

Dodao je da autobusi imaju grejanje, da su klimatizovani i da imaju veliki kapacitet s obzirom na to da su zglobni, precizirao je Nikodijević, a preneo Beoinfo.

Govoreći o grejnoj sezoni, on je naveo da su obezbeđene dovoljne količine gasa, a mazuta, kao alternativnog goriva za grejanje, ima više od 39 hiljada tona.

Sve to bi omogućilo da se u slučaju nestabilne isporuke gasa Beograd od 15 do 20 dana greje na taj način, preneo je Beoinfo.

„‘Beogradske elektrane’“ imaju mogućnost da koriste oba energenta za grejanje stanova, ali se nadam da neće doći do potrebe za alternativnim načinom grejanja. Verujem da smo se pripremili dobro za ovu zimsku sezonu“, rekao je Nikodijević.

Bonus video: Rebalansiran budžet grada Beograda – Opozicija se pita gde idu pare Beograđana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar