Foto: N1, Nova.rs

Porodilja Kristina Kocev iz Niša više od godinu dana nema zdravstvenu knjižicu. Pored toga, kako kaže, zbog nebrige poslodavca, šest meseci nije primala platu, a porodiljski dodatak joj je umanjen.

Turistička agencija u kojoj radi Kristina Kocev je u likvidaciji. Vlasnik joj nije uplaćivao doprinose, pa nije primila šest plata tokom trudničkog bolovanja, a porodiljsko joj je smanjeno. Da joj zdravstvena knjižica nije važeća, saznala je tek posle porođaja, prenosi RTS.

„Saznala sam tako što sam se opekla i otišla u hitnu pomoć, nakon čega su oni mene uputili u Dom zdravlja kako bi primila vakcinu protiv tetanusa i meni nisu hteli da daju dok ne platim u zdravstvenoj ustanovi jer nemam osiguranje“, kaže Kristina Kocev iz Niša.

Vlasnik agencije u međuvremenu je preminuo. Pravni naslednici ne odgovaraju na pozive, a APR vodi postupak prinudne likvidacije agencije.

„Ono što sam dobila ja kao odgovor iz APR je da mogu da sačekam još mesec dana, dok oni njih ne skinu sa APR-a, da odštampam tu potvrdu da su skinuti i da odnosem u biro i da se prijavim kako bi dobila zdravstvenu knjižicu“, dodaje Koceva.

Kristina, koja ima jedanaestomesečnu bebu, kaže da ne može da se prijavi ni preko supruga, do likvidacije agencije.

„Ja stvarno ne mogu da verujem da sam se našla u ovoj situaciji i baš zato, da li ću uspeti nešto da postignem konkretno u mom slučaju ne znam, ali se iskreno nadam da će možda neka druga žena porodilja, trudnica, koja je u ovakvoj situaciji na vreme odreaguje“, priča Kristina.

Do likvidacije agencije ostalo je još mesec dana, a do tada, kako kaže Kristina, citirajući pobednicu pesme Evrozije, mora biti zdrava.

BONUS VIDEO: Konstrakta o tome da li njena pobeda znači potencijalnu smenu vlasti

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare