Nova Varoš Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Već sedam dana sneg ne prestaje da pada na teritoriji Nove Varoši gde je, zbog zavejanih puteva, na snazi vanredna situacija. Iz dana u dan snega je sve više a oko 500 domaćinstava u novovaroškim selima odsečeno je od sveta. Na rašćišćavanju smetova se radi neprekidno ali nove padavine stvaraju nove probleme. Ni najstariji meštani ovog kraja ne pamte ovakve martovske dane.

„Danas je najmanje za 500 domaćinstava onemogućen dolazak do centra naše opštine. Sa teretnim vozilima se može samo putevima koji su na nadmorskoj visini nižoj od 1.000 metara. Ni najstariji meštani ne pamte da je zima u našem kraju ovoliko i ovako potrajala“, kaže za Nova.rs predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

Nova Varoš Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Najteža situacija je u selu Božetići, gde vanredna situacija, kao i u selima Negbina, Bela Reka i Jasenovi, traje oko deset dana. Jednom očišćene puteve zavejavaju novi snežni smetovi.

„Kada smo uveli vanrednu situaciju, problem je bio vetar koji je stvarao snežne nanose koji su zatrpali puteve. Taman kada smo bili na korak da dođemo do svih sela, krenule su intenzivnije padavine pa je situacija iz dana u dan sve teža. Svim ljudima koji učestvuju u održavanju prohodnosti naših puteva i koji su konstantno napolju, odajem ogromnu zahvalnost“, ističe Vasiljević.

Snega u ovom trenutku ima i u gradskom delu Nove Varoši i to oko 30 cm. Kada se očiste seoski putevi plan je da se sneg ukloni i u centru. Prema Vasiljevićevim rečima, situacija sa padavinama je potpuno neizvesna pa će vanredna situacija na snazi biti do daljnjeg.

BONUS VIDEO Snežna mećava na Zlatiboru

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare