Grcka granicni prelaz Evzoni
Grčka granični prelaz Evzoni Foto:EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

U Grčkoj će od danas biti obavezna vakcinacija za radnike određenih sektora, a na snagu stupaju i nove mere za objekte zatvorenog tipa. Vakcinacija ne ide tempom koji je zamislila vlada u Atini, pa će nove mere biti usmerene ka povećanju obima vakcinacije, a bitno je istaći i neka pravila koja će se naći za turiste u ovoj zemlji.

Vlada Grčke donela je odluku da uvede obaveznu vakcinaciju za zdravstvene radnike i osoblje u domovima za stare, saopštio je premijer Kirijakos Micotakis.

Od 1. septembra vakcinacija će biti obavezna za zdravstvene radnike, a osoblje u staračkim domovima treba da bude vakcinisano najkasnije do 16. avgusta. Ko ne bude vakcinisan, biće privremeno suspendovan s posla, upozorio je Micotakis.

Grci takođe od utorka planiraju da vakcinišu mlade od 15 do 17 godina vakcinom Fajzer/Bajontek.

Kada je reč o konkretnim merama, od danas samo vakcinisanima će biti dozvoljen ulazak u zatvorena mesta kao što su pozorišta, teretane i mesta za zabavu.

Restorani, kafići i barovi zatvorenog tipa neće dozvoliti ulaz onima koji nisu vakcinisani.

„Svi vakcinisani građani, moći će da preko digitalne aplikacije dobiju potvrdu o vakcinaciji koju će morati da pokažu zaposlenima u objektu „, navodi se u saopštenju premijera Micotakisa.

Dodatno, na sportskim priredbama mogu da budu samo osobe koje su vakcinisane, a na tribinama ne sme da bude više od 25.000 ljudi.

Bonus video: Prirodne lepote Crne Gore koje oduzimaju dah

 

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare