Darija Kisić Tepavčević Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Obeležavanju 80 godina stradanja Radničkog bataljona na Kadinjači, prisustvovala je i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević. Posle ceremonije ministarku smo zamolili za neki minut vremena kako bi nam odgovorila na nekoliko pitanja, za koje verujemo da interesuju građane, ne samo užičkog kraja već i čitave Srbije. „Nemojte, molim Vas“, bilo je sve što nam je rekla ministarka bez namere da čuje bar jedno naše pitanje.

Ipak smo sačekali da obavi svoje neformalne razgovore sa prisutnima ali i da se fotografiše i nazdravi čašicom rakije sa penzionerima. Ponovo smo je zamolili: Možete li bar da nam kažete da li će se menjati odluka o propusnicama i školskom raspustu? Bez reči, okrenula je glavu i sela među penzionere.

Da, razumemo i da su penzioneri važni, pogotovo sada kada je ministarka i zvanično postala član SNS, ali isti ti penzioneru bi valjda želeli ili bar trebali da znaju šta ministarka misli o protestima širom Srbije, o 25 hiljada ljudi u krcatoj Areni bez maski, koji su slavili 13.rođendan, sada i njene stranke, dok svakodnevno brojimo oko 50 umrlih od korone.

Svakako smo želeli i da nam prokomentariše njeno učlanjenje u SNS od pre pre četiri dana, ali nam je pre svega bilo važno da od nje, koja je epidemiolog i na neki način simbol Kriznog štaba u borbi protiv epidemije, čijemo sa stručne strane bilo šta o trenutnom stanju po pitanju bolesti, novim merama i sprovođenju ili nesprovođenju postojećih?

Prof. dr Dariju Kisić Tepavčević, javnost je upoznala po dolasku epidemije koronavirusa u Srbiju, kao članicu Kriznog štaba, epidemiologa sa subspecijalizacijom i zamenicu direktora Instituta za javno zdravlje „dr Milan Batut“. Pažnju na sebe skrenula je navodnim lapsusom kada je rekla da je prvi slučaj koronavirusa u našoj zemlji zabeležen prvog a ne šestog marta, kako su ranije građani zvanično obavešteni. Njen stajling, besprekoran izgled, frizura i česta pojavljivanja bez maske, bilo je ono što se u javnosti komentarisalo mnogo više od njene struke i stavova.

Posle samo oko šest meseci, sada već poznata Hercegovka u Srbiji, imenovana je za ministarku za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. U Srpsku naprednu stranku učlanila se pre četiri dana. Zašto, ili zašto tek sada? Želeli smo ali nismo danas od nje uspeli saznati. Ono što znamo i bez pitanja, svakako jeste da je vreme korone, za ministarku Kisić, pored stupanja na javnu scenu, značilo i munjevito napredovanje u karijeri. Korona možda i nije tako „opaka“, kako je sadašnja ministarka na početku epidemije umela da kaže.

 

****

Bonus video: Čekajući Krizni štab

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare