Podeli
Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je za RTS da je zaraženo 2.340 zdravstvenih radnika, i da je njih 62 na bolničkom lečenju. Ističe da su to ozbiljni resursi, i da je većina tih ljudi apelovala da ne dođemo u ovu situaciju.

Ministar je apelovao na ljude da ne idu na žurke, na ilegalna mesta i u iznajmljene kuće.

“Nemojte da odlazite na ta mesta, ako vas neko poziva i organizuje to, ne znači da je bezbedno i da je to u redu”, rekao je ministar za RTS.

Apelovao je na svest građana, da razumeju u kakvoj se situaciji nalazimo i da ne dođemo u situaciju da se popune sva mesta u Srbiji.

“Ljudi, nema kontakta. U narednih par nedelja nema kontakta, da izađemo iz ovoga, i zato nam je potrebno jedinstvo”, naveo je Lončar.

Kaže i da moramo da shvatimo da je suština u tome kakva je svet građana prema koronavirusu.

Dodaje da se nalazimo u situaciji da je korona ušla u porodice i da je jedini lek za to izbegavanje kontakata.

Prema njegovim rečima, jedina možda mera koja može da vam donese neki rezultat jeste da zatvorite sve.

Na pitanje koliko je vremena ostalo do putpunog zatvaranja, Lončar je rekao “ne mnogo” jer je “očigledno da se nove mere slabo poštuju”.

Naveo je da je cilj da se građanima kaže istina kakva god da je, bez namere da se neko plaši, da se nešto preuveliča ili smanji.

Kada je reč o bolničkim kapacitetima, on je rekao da za sada ima mesta za sve ali nije poznato da li će to biti u Beogradu ili u nekom drugom mestu u Srbiji.

“U ovoj situaciji da neko kaže da neće da ide van Beograda jer je on iz Beograda, to je nedopustio, ali i to se dešava. U kovid bolnici nema posete, kakva je razlika u kom ste gradu kada sa porodicom možete da se čujete samo telefonom”, kazao je Lončar.

Komentari

Vaš komentar