Foto: Shutterstock/DMZ001

Zamenica direktora Instituta Batut Darija Kisić Tepavčević potvrdila je danas da su otkrivena nova žarišta infekcije korona virusom u Srbiji, poput doma za stare u Negotinu, ali i dodala da se ne radi o većem intenzitetu, s obzirom da epidemija jenjava u skoro svim delovima zemlje.

„Najveća žarišta su u onim mestima gde se otkrilo širenje u institucijama za smeštaj starih osoba“, navela je i potvrdila da je Vlasotince jedno od tih novih žarišta.

Novo žarište je i Gerijatrijski centar Negotin. Tamo je 47 korisnika i zaposlenih transportovano u Klinički centrat Niš, gde je nakon trijaže 37 prebačeno u kovid bolnicu u Sokobanji, njih sedam najteže obolelih zadržano je u KC Niš, dok je troje prebačeno u privremenu bolnicu u Niškoj banji, rekla je Kisić Tepavčević.

Pročitajte još:

„Istraživanja pokazuju da je do infekcije došlo nakon uvođenja mera zaštite i poseta. To je nešto što je apsolutno moglo i trebalo da se spreči“, navela je, dodajući da su tu bila moguća samo dva scenarija, ili da je bila neka poseta, koja je bila „očigledno nedozoljena, ili se radilo o zaposlenim osobama u toj instituciji“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar