Foto: Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias, File

U Srbiji je hospitalizovano ukupno 2.701 osoba zbog kovida 19, od čega je na respiratoru njih 85. Korona je do sada ušla u 30 domova za stare, gde su zaražena 564 korisnika.

Zamenica direktora Instituta Batut Darija Kisić Tepavčević kazala je danas na konferenciji za medije da je .na Infektivnoj klinici KCS smešteno 52 ljudi, u staroj zgradi niškog Kliničkog centra 126, a u novoj 214 pacijenata.

U KC Vojvodine smešteno je 65 pacijenata, u KC Kragujevac njih 68.

U KBC „Dr Dragiša Mišović“ hospitalizovano je 221. Tu je smešteno 41 dete, 26 majki, šest beba, devet porodilja i šest trudnica.

Na Pulmološkoj klinici KCS nalazi se 81 pacijent , u KBC „Zemun“ 308, a u u KBC „Zvezdara“ 237, u Opštoj bolnici Pančevo 92, u leskovačkoj bolnici 115, u VMC „Karaburma“ 42 i na Institutu Banjica 186.

Takođe, na Beogradskom sajmu je 173, u Domu studenata u Nišu 138, a Učeničkom domu Niš 32.

Na Novosadskom sajmu je 61, u Srednjom medicinskoj školi „Dva heroja“ u Novom Pazaru 45, U Hali sportova u Kruševcu smešteno je 38, a u u čačanskoj Plavoj hali 30.

Pročitajte još:

U banji Junaković nalazi 45 osoba, u banji Selters u Mladenovcu 28, u Banji Koviljači 37, u Specijalnoj bolnici „Merkur“ u Vrnjačkoj banji 30, u Niškoj banji 126 i u Sokobanji 111 ljudi.

U ustanovama socijalne zaštite zarženo je 564 korisnika i 149 zaposlenih, a virus je detektovan u 30 ustanova.

U tim ustanovama je ukupno izlečeno 75 korisnika i 24 zaposlenih, rekla je Kisić Tepavčević. Ona je istakla danas da ne zna da objasni kako je unet virus korona u gerontološke centre koje čuva vojska.

Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja danas je saoštilo da je prisustvo virusa potvrđeno u gerontološkim centrima u Nišu, Кruševcu, Кnjaževcu, Mataruškoj Banji, u Gerontološkom centru „Jelenac“ u Aleksincu, kao i delu te ustanove u Tešici i Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu, Odeljenju Novi Beograd.

Takođe, virusa ima i u Domu za smeštaj starih lica u Smederevu, Domskom odeljenju za smeštaj odraslih i starih u Novom Pazaru, Domu za decu i omladinu „Duško Radović“ u Nišu, Ustanovi za decu i mlade „Sremčica“ u Beogradu, Prihvatilištu za decu u Beogradu, Prihvatilištu za odrasle i starije osobe u Beogradu, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Nišu i Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Beogradu.

Koronavirus je potvrđen i u Domu za smeštaj lica ometenih u razvoju Blace-Trbunje, domovaima za odrasla invalidna lica u Beogradu i Doljevcu, Domu za lica ometena u mentalnom razvoju „OTTHON“ u Staroj Moravici, Domu za smeštaj odraslih lica Кulina, Domu za smeštaj odraslih i starijih „Stara pruga“ na Umci, kao i domovima za smeštaj odraslih i starijih „Radost“ u Negotinu, „MeliorVita“ i „Doživeti stotu“ u Zemunu, „Elite Home Star“ u Progaru, „Eskulap centru“ u Nišu, te „Nana“, „Sunčev breg“, „Sveti Trifun“ i ‘“Nada“ u Beogradu.

Кorisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji, navedeno je u saopštenju ovog ministarstva.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar