Darija Kisić Tepavčević Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Ministarka Srbije za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je da "sigurno neće stati" dok ne proveri svaku tvrdnju i ne poseti sve ustanove socijalne zaštite u kojima se, prema navodima nevladinih organizacija, zlostavljaju deca sa smetnjama u razvoju.

„Inspekcija je stalna i kontinuirana, i godišnje bude 300 inspekcija u ustanovama socijalne zaštite, a takodje Ministarstvo insistira i na eksternom nadzoru“, rekla je ona za RTS i dodala da te ustanove obilazi ili ona lično ili predstavnici Ministarstva rada.

Kisić Tepavčević je naglasila da je već razgovarala sa NVO koje su objavile izveštaj.

„Čim smo dobili rezultate izveštaja sazvala sam sastanak i predložila da oformimo tim za posetu tim ustanovama i ako neko uoči neku nepravilnost da odmah kaže kako bismo odmah reagovali“, kazala je ona.

Više nevladinih organizacija za ljudska prava, koje su članice Platforme za saradnju sa mehanizmima UN za ljudska prava, objavile su pre dva dana da su zabrinute zbog stanja u institucijama socijalne zaštite i dokaza o sistemskom zlostavljanju dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom u tim ustanovama.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar