Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se danas, kao i prethodne noći, u severnim, zapadnim, jugozapadnim i centralnim krajevima očekuju se obilne padavine od 30 do 50 mm za 24 sata, a u oblasti centralnog i južnog Banata, Beograda, jugozapadne i zapadne Srbije lokalno i više.

Na području Beograda jutros, kao i sinoć, biće obilne padavine oko 30 mm za 12 sati, u pojedinim delovima grada i više. U pojedini delovima grada bukvalno je došlo do provale oblaka, koju je pratila grmljavina.

Na sajtu RHMZ jutros je objavljeno upozorenje u kom je navedeno da se u naredna dva sata na severu, zapadu i jugozapadu Srbije očekuje obilna kiša i pljuskovi.

“U zapadnim krajevima, Sremu i Banatu jače padavine praćene grmljavinom. U Beogradu naredna dva sata kiša, u pojedinim delovima grada i pljuskovi sa grmljavinom”, navodi se.

Preti izlivanje reka

Na sajtu RHMZ izdato je i hidrološko upozorenje u kom se navodi da će na slivovima Jadra, Ljuboviđe, Drine, Lima, Кolubare, Uba, Tamnave i Ljiga sa pritokama vodostaji biti u umerenom i većem porastu, te da od 05. do 07. Postoji mogućnost približavanja upozoravajućim nivoim, pojavom lokalnih izlivanja na manjim bujičnim vodotocima ovih slivova, kao i na području Srema, Beograda i Banata.

Podsetimo, u Srbiji će danas biti oblačno vreme i osetno hladnije, sa kišom i pljuskovima uz slab i umeren severozapadni vetar, osim na jugu i istoku zemlje gde će se zadržati suvo i toplo vreme uz slab i umeren južni i jugoistočni vetar.

Do srede se očekuje umereno i potpuno oblačno, ponegde sa slabom kišom. Zatim suvo uz postepeno smanjenje oblačnosti.

BONUS VIDEO: Kišobran je nekad bio privilegija bogatih, a danas obavezni modni detalj

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar